LENDEJL: MORAMO DA SE FOKUSIRAMO NA ODBRANU

Jedan od junaka pobede nad Trentom svestan je nedostataka u svojoj igri.

– Odbrana i skok u odbrani – na to moramo da se fokusiramo. Izneverili smo sami sebe u oba segmenta. Moramo da budemo bolji, da ne ispadamo kada pomažemo. Takođe, ja moram jače da branim reket, moram telo da nateram na to. Ili, ako ne mogu da izađem na taj način na kraj sa fizički snažnijim centrima, a znam da ne spadam u kategoriju jačih u tom smislu, da naučim kako da budem pametniji i ne dozvolim im da uopšte dođu do lopte. U ovom trenutku igram odbranu kao na koledžu, a to ovde ne prolazi.

Lendejl je siguran da će biti poboljšanja s novim trenerom.

– Navikavamo se na novi sistem, to je ono na šta smo fokusirani u ovom trenutku. Radimo svaki dan, mislim da je trener veoma dobar. Pomaže nam da shvatimo kako stvari funkcionišu u njegovom sistemu. Mislim da će za nekoliko nedelja i utakmica stvari leći na svoje kada je u pitanju odbrana. Moramo bolje da gradimo reket jer iz dobrog skoka počinje svaki novi napad.

Ceo intervju možete pročitati na: http://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/lendejl-za-mozzart-sport-ovo-je-ludilo-bicemo-strasni-kad-trinkijeri-sve-slozi/311016