TRINKIJERI: VIDELI SMO CELU SEZONU U 40 MINUTA

Trener domaće ekipe nije izgledao preterano zadovoljan uprkos pobedi.

– Izgledalo je loše, ali je ukus sjajan. Veoma prosto… Verujem da smo videli celu sezonu u 40 minuta. Videli smo ekipu koja je igrala kao dobar tim, videli smo nezrelu grupu mladih igrača, koja je opet našla način da ponovo povede 15 poena, a onda smo ponovo videli grupu klinaca. Nikad ne napravimo četiri, pet, šest, sedam koraka u jednom pravcu. Na korak napred ide korak unazad ili u stranu. To se događa. Moramo da budemo bolji, bar iz ugla mentaliteta i koncentracije.

Upitan da prokomentariše ambijent u Pioniru italijanski stručnjak je odgovorio:

– Pre sedam dana sam bio ovde, kada sam došao, i svi su me pitali ‘zašto?’. Okreni se oko sebe i imaš odgovor. Zato. Malo sam sentimentalan i te stvari me ‘zakače’. Dobio sam važnu poruku noćas, glasila je: ‘Spremi se za Pionir’. Bilo je fantastično, nezaboravno… Želeo bih mnogo ovakvih noći da doživim.

Trinkijeri nije bio zadovoljan padovima u igri.

– Uspeli smo lošom koncentracijom da malo uspavamo i publiku. To je svetski rekord. E to me je zbilja naljutilo, ali ne smeš biti pretvrd sa mladom ekipom, u Trentu smo izgubili, danas smo dobili, mogli smo pobediti 20 poena razlike, mogli smo izgubiti utakmicu. Da nije bilo skoka u poslednjih 20 sekundi možda bi bila druga priča. Hajde da kopamo dalje. Gore, dole, dobro, loše… Hajde da probamo da malo više ovako idemo. Trebaće puno vremena, to svi znaju, kad to kažem mrzim sam sebe, ali ne može drugačije.

Ponovio je da nema čarobni štapić.

– Nisam Hari Poter. Malo sam uspeo u prvoj stvari koju sam probao, ali ne do kraja. To je da imamo filozofiju rada i filozofiju igre. Na početku sam pitao ekipu da igramo sa navijačima, za navijače, da zapalimo publiku, da igramo obranu, kontranapad, da ne mislimo puno. Kad puno mislimo jako loše igramo, spori smo, predvidljivi, katastrofalno… Zaboravili su moje reči, možda je to komforna zona, neiskustvo… Nekad moraš staviš loptu ispod majice i da čekaš. Rekao sam da ne želim da se napiše ime igrača na lopti. Na lopti piše KK Partizan. Igramo na onoga ko je otvoren, on će da šutira. danas su igrači u nekim situacijama malo tvrdoglavo davali koš za sebe i to mi se nije svidelo. Uspeo sam da imamo bolju odbranu i energiju, a neke stvari nisam uspeo.

U jednom momentu zaigrali su crno-beli i sa četvoricom visokih igrača.

– Tako smo dobili utakmicu… Gledam utakmicu i reagujem na utakmicu. Kada smo bili mali imali smo napad, ali nismo imali odbranu. Onda smo postali veliki i Bandža je bio faktor, jer ima noge i telo i uspeli smo na beku da imamo Zagorca… Kad smo napravili seriju u poslednjoj četvrtini bilo je fantastično, igrali smo odbranu… A, onda smo igrali glupo. Uvek ću da probam da nađem šta je potrebno, ali želeo bih da se i sami nađu.

Trinkijeri nije želeo da gleda unapred dalje od meča sa Cibonom.

– Znamo da je tako, ali uopšte me ne zanima, jer nemam pojma kako ćemo izgledati u sledećoj utakmici. Imamo Cibonu da vežemo tri pobede sa ovom ekipom je svetski rekord i samo radimo za to.