RIKARDO: VERUJEMO U SEBE

Strelac prvog gola protiv Vojvodine izjavio je da ekipa veruje u sebe uprkos kiksevima.

– Mi verujemo u sebe. Pogledajte velike klubove po Evropi, gube po četiri pet utakmica. Čar fudbala i jeste da traje borba velikih u kojima se desi remi, pobede, pa nekad i poraz. Mi smo nesrećno rasuli bodove, to ne sme da se dešava, ali se nadam da je ovo kraj tome. Dugo je prvenstvo, idu i derbiji, verujem da će i drugi imati slabe dane, prosto realno bi bilo.

Rikardo je detaljnije prokomentarisao minuli meč.

– Veoma teška utakmica za nas iz nekoliko razloga. Prvo, imali smo strašan pritisak i odgovornost pred publikom i navijačima da posle nekoliko remija donesemo ponovo tri boda kući. S druge strane, kako je utakmica tekla, a šanse nisu ulazile u gol, negde ti se provuče jeza kroz kožu da se ne ponovi isti scenario. Mislim da nas je napokon i Bog pogledao, jer vidi koliko se trudimo i zalažemo i ovim drugim golom smo skinuli teret sa sebe i sad znamo da možemo. Znali smo mi i ranije, ali kao da smo u začaranom krugu iz kojeg nikako da izađemo. Mi nismo izgubili utakmice, ali kod nas se računaju samo tri boda.

U narednom kolu crno-beli dočekuju Radnik koji im je u Surdulici na otvaranju šampionata naneo prvi i jedini poraz u ligi.

– Nema tu priče, za nas postoje samo tri boda. Danas se odmaramo, bićemo sa porodicama da akumuliramo i tu energiju i idemo dalje.