MITROVIĆ: FULAM ME PO ORGANIZACIJI I PORODIČNIM ODNOSIMA PODSEĆA NA PARTIZAN

U velikom intervjuu Mozzartsportu borbeni napadač izjavio je da ga sadašnji klub podseća na Partizan.

– Čuo sam se Jokanom svakih par dana. On je rekao da će uraditi sve za da me dovedu. Rekao sam menadžeru da hoću samo u Fulam i da me ne zanima ništa drugo. Sve moje uslove sam dogovorio odmah, ali se onda oteglo sa Njukaslom. Oni traže 15 miliona, Fulam kaže – može! Onda Njukasl kaže 17 miliona, Fulam kaže da i to može. Njukasl onda traži 20 miliona, Fulam kaže da je i to OK. I tako je to išlo… Mislim da je na kraju došlo do 23 miliona funti. Plus bonusi sa kojima transfer može da izađe na 32 milion funti. Fulam je ispao i više nego korektan. Platio je sve što su ovi tražili i prihvatio svaki uslov koji je Njukasl postavio. Zato mnogo poštujem ovaj klub jer su učinili sve da me dovedu i pružili su mi šansu kad mi je bilo teško. Stvarno bih voleo da dugo igram ovde. I opet je crno-belo. Sve me po toj organizaciji i porodičnim odnosima podseća na Partizan. Ne bih imao problem da ostanem ovde još dugo godina.

Mitrović se prisetio i svojih početaka u Humskoj.

– Od devete godine sam bio u Partizanu. Svaki dan sam dolazio na treninge iz Smedereva. Vozili su me ćale i keva, a skoro da nisam igrao ili sam igrao po 10-15 minuta. Uopšte nisam bio planiran da igram. Do neke 14. ili 15. godine, skoro da nisam igrao. Bila je i konkurencija jaka, bili su tu Markec, Džigi, neki od najvećih talenata našeg fudbala… Za mene nije bilo mesta. Bio sam tu, trenirao, čekao i svakog dana dolazio iz Smedereva. Znaš koliko sam puta hteo da odustanem… Ali otac i majka mi nisu dali. Hrabrili su me, govorili su mi da sam u najvećem klubu. Ali baš sam bio izgubio strpljenje. Šta da treniram i dolazim šest puta nedeljno iz Smedereva kad me niko ne vidi i ne igram?! Budio sam se u sedam, stizao na trening u devet, onda odmah nazad u Smederevo, u školu, uveče domaći i učenje… I tako svaki dan. Mislio sam da neću moći više. Ali ćale me nije puštao. Rekao mi je da moram da radim više od ostalih ako hoću da budem bolji od njih. Ćale i deda su veliki partizanovci, ja sam tako naučen od malih nogu i to me je držalo. Usadio sam tada u glavu da moram da radim više od ostalih. I danas sam takav. Ima boljih i talentovanijih od mene, ali nema tog igrača koji radi i trenira više od mene.

Ceo intervju možete pročitati na: http://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/intervju-aleksandar-mitrovic-kako-sam-za-24-sata-imao-cetiri-transfera-i-umalo-se-vratio-u-srbiju-da-sedim-kod-kuce/310678