TRINKIJERI: MORAMO DA IGRAMO KOŠARKU, NE NEŠTO SLIČNO

Trener crno-belih bio je samokritičan nakon utakmice.

– Imao sam drugu ideju pre ove utakmice. Želeo sam da u mojim utakmicama Partizan igra dobru košarku, a ono danas što smo igrali nije košarka. Žao mi je, to sam i igračima rekao. Daleko je od standarda koji moramo imati, ali postoji toliko ‘ali’… Imali smo seriju poraza, teško je igrati ovde. Mega je na 5-0, igra specijalnu košarku. Moraš imati koncentraciju i moraš imati ideju kako da igraš sa njima. Srećan sam zbog svojih igrača. Moram sigurno puno bolji posao da napravim. Ovo je zemlja košarke, moramo da igramo košarku, ne nešto slično. To je samo početak. Svaki put krene prvim korakom. Bilo je važno da okrenem momenat, to smo uradili, bili smo malo bolji u odbrani, katastrofalni u skoku.

Italijanski stručnjak istakao je čime posebno nije zadovoljan.

– Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi bolje zagradili (skok) nego moji igrači, a ja sam kriv, valjda nisam to bolje objasnio. Sutra ćemo ući u salu, bacićemo ključ i izaći ćemo kada budemo malo bolje zagrađivali. Ima pozitivnih stvari, nije to sve negativno. Ja sam jako, jako zahtevan. Prvo prema sebi, a onda prema svojim igračima. Vanja je igrao kao kapiten. Malo se opustio na kraju i na tome moramo da radimo. Svi su probali nešto da daju. Neki igrači još nisu shvatili koliko je teško u ovoj sredini igrati. Ovo je tvrda, tvrda liga… Neki igrači su se pri prvom kontaktu ‘rastopili’ i na tome moramo da radimo.

Pohvale su posebno zaradila dvojica igrača.

– Prema mom mišljenju, ekipa ima dva MVP-a. To su Amar Gegić i Bandža Si. Amar Gegić je okrenuo odbranu, ali je napravio pet glupih faulova, jer nije naučen koliko može da bude važan za našu ekipu. Bondža je pogodio ono što Amerikanci zovu ‘daggers’. Nož u leđa, kada treba da zatvoriš utakmicu… Idemo dalje, to je borba svaki dan. Ovo je mlada ekipa, željna ekipa… U ovom trenutku nismo bolji ni od koga. Danas smo dobili na taktiku, na neki ‘gembl’, ali morali smo da počnemo.

Drugačija je situacija kada je u pitanju Pejdž.

– Ako nismo spremni da preživimo greške izgubićemo svaku utakmicu. Želim da svi uspeju da emotivno pomognu ovoj ekipi. Danas ste videli da su neki igrači sami izašli iz utakmice. Pejdž je igrao super, promašio je dva šuta i ‘izašao’, kao da ga nema. Čak sam ga previše ostavio na terenu. Nije toliko zavredeo, ali moram osetiti igrača. Rekao sam mu da sam mu poklonio neke minute, ali sutra je trening i idemo dalje.

Osvrnuo se Trinkijeri i na malo širu sliku.

– Znam da nisam Hari Poter. Nemam čarobni štapić. Osećam se jako odgovorno. Posle puno godina u kojima je bilo teško biti navijač Partizana, sigurno je da imamo klub, iako još nemamo takvu ekipu kakvu oni (navijači) vrede, ali od nečega moraš da počneš. Godinama ovaj klub nije mogao da misli da je ozbiljan, a ne želim da pričam ko je kriv, ko nije kriv, ko sam ja da to kažem? Sad moram da stavim Partizan na mapu i ko mi u tome može pomoći? Moji igrači, moj klub i ovi fantastični navijači.

Na pitanje da li je svestan da je dvorana bila prepuna zbog njega šef struke je pokazao na grb Partizana.

– Nije zbog mene, već zbog ovoga. To je institucija. Svi osećaju da se može nešto desiiti. I ne znam da li će se to nešto desiti, ali znam da ću sve od sebe dati.