MIJAILOVIĆ: PUBLIKA JE NAŠA SNAGA I NAŠ POKRETAČ

Predsednik crno-belih ne krije zadovoljstvo startom sezone koje je zaokružila pobeda nad Zenitom.

– Naravno da sam zadovoljan, ali više od rezultata raduje me što su pokazali veliko zalaganje i borbu. Što bi se reklo, ostavili su srce na terenu i to je dalo rezultat. Godinu dana radimo na tome da se steknu uslovi da se vrate navijači na tribine, sada smo uspeli u tome. Jako je važno što Partizanova košarkaška publika ume da navija na pravi način, tačno zna kako da podigne ekipu i vrati je u meč. Slobodno mogu da kažem da niko u Evropi nema takvu publiku. Oni su naša snaga i naš pokretač. Naravno, i dalje postoji neki problemi koje moramo da rešimo, ali nadam se da ćemo uspeti.

Mijailović smatra da su oba takmičenja u kojima Partizan trenutno učestvuje podjednako važna.

– Nama je svako takmičenje veoma bitno i uvek imamo visoke ciljeve. ABA liga je za nas put do cilja, plasmana u Evroligu. O utakmicama Evrokupa da ne govorim, one su važne same po sebi.

Klub je trenutno stabilan.

– Svesni smo da neke ekipe imaju puno veći budžet od Partizana, ali moramo da nađemo način da ih prevaziđemo. Nama je ova sezona veoma važna, ne samo rezultatski već i u finansijskom smislu. Reprogrami koje smo potpisali se za sada poštuju i plate se redovno dele, moramo nastaviti istim tempom. Da nemamo loše nasleđe i danak koji svakodnevno plaćamo, sigurno bismo bili mnogo uspešniji.