ODBOJKAŠICE PREKO KLEKA DO ČETVRTFINALA KUPA

Crno-bele devojke izborile su plasman u četvrtfinale Kupa savladavši na domaćem terenu ekipu Kleka 3:1 (25:22, 25:22, 25:20).

Gošće su bolje otvorile meč i u ranoj fazi stekle tri poena prednosti – 3:7. Na krilima Kubure naše prave seriju 6:0 da bi usledile tri serije gošći koje ponovo preuzimaju vođstvo – 11:16. Kuburi se u tom trenutku priključuju Sejat i Mihajlovićeva tako da naše ubrzo preuzimaju kontrolu nad utakmicom i na kraju dobijaju prvi set – 25:22.

Ceo drugi set odvijao se tako što bi domaća ekipa sticala ozbiljniju prednost poenima u serijama a gošće uspevale da je stignu strpljivom igrom premda nisu uspele niti jednom da povedu. U sam finiš ušlo se sa rezultatom 22:22, da bi sa tri uzastopne greške  odbojkašice Kleka omogućile crno-belim devojkama da dupliraju vođstvo – 25:22.

Na sličan način počeo je i treći period igre da bi od polovine ovog seta gošće preuzele inicijativu i vođstvo. Pri rezultatu 19:22 naše predvođene Kuburom vezuju 5 poena, gošće uzvraćaju sa 3 vezana poena i ulazi se u neizvesnu završnicu u kojoj su se odbojkašice Kleka bolje snašle – 25:27.

Pri rezultatu 4:5 crno-bele prave seriju 6:0 što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da se četvrti set lagano privede kraju u izbori plasman u narednu fazu takmičenja – 25:20.