BITNA POBJEDA U PUNOM PIONIRU!

Košarkaši Partizana su potvrdili ogroman brejk u Zagrebu. U punom Pioniru pala je ekipa Olimpije iz Ljubljane.

Partizan je kao i prošle 2 utakmice odlično startovao, Markus Pejdž je potvrdio da je u usponu forme i da tek treba očekivati njegove dobre partije. Bivši student Nort Kerolajne je postigao 7 poena u prvoj četvrtini ali i napravio 2 lične greške.. Olimpija je na krilima Lazića stigla na pristojnih -2 na kraju prvog desetominutnog perioda.

U drugoj četvrtini Partizan je srljao, Pejdž je pogodio trojku, ali napravio i treći faul, pa je Partizan ostao bez svog, do tada, najboljeg igrača zbog problema sa ličnim greškama. Umjesto Pejdža lidersku palicu je preuzeo Rade Zagorac. Partizan je u tim momentima igrao loše, osjetio se izostanak Pejdža što se ogledalo i na rezultatu nakon 20 minuta. Olimpija je imala poen viška, u konačnom rezultatu na poluvremenu, 34:35.

Drugo poluvrijeme je počelo slično kao što je tekla druga četvrtina, Partizan se mučio napadački, ali je ipak na krilima Zagorca uspio da stigne do egala pred posljednjih 10 minuta, Zagorac je u ovom periodu postigao 9 poena (na poluvremenu je imao 7). Zagorac je i u posljednjoj četvrtini nosio Partizan, postigao je 10 poena u tom periodu. Ključna sekvenca se desila kada je Markus Pejdž ukrao loptu, poslao pas ka Lendejlu koji je vratio povratni pas, a Pejdž pogodio veoma bitnu trojku na 1:40 do kraja i +1 za Olimpiju. Odmah u sledećem napadu, Zagorac se požrtvovano baca i krade loptu, Pejdž baca pas preko čitavog terena za Lendejla koji ostavlja loptu Zagorcu, Zagorac pogađa pored Marvina Džounsa uz dodatno bacanje. Olimpija je imala kakvu takvu nadu u završnici nakon trojke Mesičeka, ali je Ali Nikolić pogodio sva 4 bacanja i tako priveo utakmicu završetku. Na kraju ogromna pobjeda Parnog valjka rezultatom 82:79.

Fenomenalan je bio Rade Zagorac, ubacio je 26 poena, čak 19 u drugom poluvremenu. Pejdž je imao veliki uticaj na igru Partizana, iako je ispresijecan ličnim greškama, Markus je ubacio 13 poena za 17 minuta, od čega je veoma bitna bila gore pomenuta sekvenca. Pejdž je dodao i 4 asistencije. Vanja Marinković je ubacio 12 poena, ali uz loš šut iz igre. Džok Lendejl je imao lošu utakmicu, ipak je bio jedan od rijetkih koji je uspio skakački da parira, imao je 11 skokova od čega je 7 bilo ofanzivnih. Treba napomenuti da je imao i 4 asistencije od čega su dvije bile za Pejdžovu trojku i Radetovih 2+1.

Parni valjak već u utorak dočekuje Zenit u okviru drugog kola Superkupa, a sledeća utakmica u ABA ligi je na programu u nedjelju od 17:00 protiv Mornara u Baru.

Partizan: Pejdž 13 (3uk), Si 3, Aranitović 5, Marinković 12, Gegić, Pecarski 3, Gavrilović, Zagorac 26 (3uk), Lendejl 5 (11sk, 4as), Gagić 9 (6sk, 2bl), Nikolić 6.