SAMO JEDAN KLUB NA SVETU CELOM!

Svi drugi igraju košarku, Partizan se igra. Svi imaju navijače, Partizan ima porodicu. Svi imaju kvalitet, Partizan ima srce.

I uvek se nekako, pred svaku sezonu, širom Evrope i regiona prati “kako se Partizan pojačao”, “šta će Partizan da uradi”, “ko je trener Partizana”, “koje evro-takmičenje Partizan igra”…

Malo ljudi iz neznanja pita se zašto je to tako. Određeni broj iz zabluda da ono za šta navijaju uopšte nosi pravo ime, a kamoli neku osetnu istoriju. Pak, velika većina zna da je ovaj klub evropski velikan i jedan od retkih preostalih takvog kova u istinskom smislu. Klub legendi, atraktivne košarke, Kuće slavnih, antologijskih utakmica, evropskih trofeja i velike priče. Beogradski brend i srpski ponos.

Ako još nekome nije jasno zašto svi iščekuju onaj “stari” Partizan, objasnićemo da evropski treneri, stručnjaci, asovi bivši i sadašnji to ne rade iz ljubavi prema ovom klubu (mada je planeta cela crno-bela!), to je poštovanje istorije, onoga što ovaj tim jeste.

I zato danas verovatno s nikad većim nestrpljenjem mi, blagosloveni da Partizan nosimo i u svom srcu, odabrani kao privilegovana kasta posebnog kova, načina razmišljanja i normi, dočekujemo gostovanje Cedeviti.

Pa možda ovo bude sezona trofeja, doba u kome će se u crno-bele hronologije upisivati još jedan Pecarski, u košarkaškog majstora stasavati Uroš Trifunović a magiju u rukama dokazati Vanja i Rade. Sigurno će biti dragoceno vreme u kom ćemo se, i nakon 400 utakmica diviti legendi koja hodi Pionirom a odaziva se na Novica.

Opet, mi iskreni Partizanovci dolazićemo zbog one porodice, huka, glasa i aplauza hiljada koji se pretvore u jedan, momenata koji ostaju za pokolenja i pobeda u zadnjoj sekundi, jer to je Partizan i zato ga volimo. Ako se, što nije neverovatno, prikrije i koji prsten, tim bolje po momke koji su to svakako zaslužili.

Jedno znamo, verujemo u njih. Više nego ikada. Ne zato što imamo mnogo kvalitetniji tim od onog koji se u uslovima antisporta upisao u zlatne stranice beogradskog prvaka Evrope osvojivši Kup Radivoja Koraća onda kada ni taj ni bilo koji drugi trofej nije “na prodaju” drugome do sili mraka i haosa. Zato što imamo porodicu, ponovo tu, na treningu i parketu. Najmlađe talente i veterane virtuoze koji će im pomoći da i oni to postanu. Imamo jedinstvo oko kog nema previranja, udaranja ispod pojasa i unutrašnjih sabotaža. Nemamo savršenu upravu, nemamo savršene ljude. Ali sada imamo osnovu za rad, a to nam je i u drugim vremenima bilo dovoljno da budemo Partizan. To je jedino bitno.

https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42799983_10156949489456686_5974707848456699904_o.jpg?_nc_cat=107&oh=8b39080063b10943308786e666ecccf1&oe=5C1CEA60

Poželimo još jednom sreću i pošaljimo najlepšu energiju ka novih 12 momaka koji će braniti istoriju, čast i dostojanstvo svakog Partizanovca, gde god on bio.

I želimo da znaju da ih se plaše i pre nego što su zakoračili na parket. Jer među onima koji preispituju stanje i mogući povratak na okupirani tron, tu su i ti gmizavci, ljigava smesa koja je, preuzevši sve pore društva bila uverena u svoju večnost i nesmetano širenje pipaka. Sada osećaju strah, razumevši koliko su zapravo prolazni, mali incident u viteškom sportu. Svaki Vaš uspešan dan njima je korak bliže izvorištu punom memle, vlage i temperature ispod nule.

Ali o tome ne razmišljajte ni trenutka. Zlo će se urušiti samo od sebe, a Vaš motiv je PARTIZAN!

Ima li većeg uspeha do buđenja diva, zadiviti košarkaški svet, obradovati hiljade mališana koji kreću stopama Uroša, Vanje, Marka baš sada dok ja ovo pišem… Ima li?

Da li postoji lepša nagrada od generacije 2018/19 KK Partizan upisane u šampione?

Mnogi su se borili da opstanemo i još uvek imamo ono što su svi hteli razbiti.

Mnogi još uvek sanjaju ono što već imate, sveti grb na grudima.

I šta god bude, samo se držite Partizanski – i biće sve baš onako kako treba!

Ne dozvolite da gaze, zgazite ih prvi, ne puštajte udarce, uzvratite duplo, ne padajte na provokacije, budite dostojni vitezi u crno-beloj odori.

Izađite u Pionir i osetite celim bićem – duh i telo svakoga ove sezone predajemo VAMA, košarkašima Partizana. Da se vrate stari dani i časovi ljubavi najveće na svetu, da nam živi naš najbolji tim!

SREĆNO, MAJSTORI – Igrajte za nebeske i zemaljske Grobare. ZA SVE!!!