VELIČKOVIĆ: PARTIZAN IMA MLADOST NA SVOJOJ STRANI

Kapiten crno-belih zadovoljan je timom koji će predvoditi u sezoni pred nama.

– Dosta toga je izmenjeno u odnosu na prošlu godinu, studioznije su se dovodili igrači i pravio tim, mnogo smo imali mladih igrača, što je po mom mišljenju najbitnije za budućnost kluba. Zadovoljan sam.

Legendarni krilni centar uporedio je sadašnji period sa onim kada je on sazrevao kao igrač.

– Mnogo je sada sve brže. Mlad igrač, sa 18 godina, misli da mora da igra. Tako je i u fudbalu, ili bilo kom drugom sportu. Uvek kažem da je najbitnije da neko zasluži šansu, svaki sekund na terenu kroz trening, da to treba da bude jedino merilo za trenere. A danas oni za sekund vide kad neko zakuca u, na primer Las Vegasu. Sve je dostupnije, manje je privatnosti, sami su krivci za neke stvari. Edukacija nije samo na terenu, nego i van njega. Danas je vanterenski život, kroz socijalne mreže, postao dostupan svima, tako da i tu treba da prezentuješ sebe na neki pristojan način.

Veličković se osvrnuo i na konkurenciju u regionalnoj ligi.

– Zvezda, Cedevita i Budućnost imaju veće budžete, ali nikada to nisam priznavao, niti podržavao da moji saigrači razmišljaju tako. Prvi put posle dosta godina mislim da Partizan ima mladost na svojoj strani, ima fino selektiranu ekipu. Naša je prednost što oni nisu svesni šta mogu, tako se dobijaju veći protivnici, pomeraju se granice. Kad smo bili klinci, pa kada nam dođe Makabi ili Barselona, nervozan si pre utakmice, ali kada počne gledaš samo kako da dobiješ, ko god bio preko puta. U tome je najveća prednost Partizana. Oni nemaju izgovor za nezalaganje, da ne ode na skok, da se ne baci, da ne da 200 odsto. Pozitivna atmosfera koja se stvara oko kluba tokom celog leta može pozitivno da utiče na njih. S druge strane, veliki je pritisak nositi taj dres. Moja uloga je da im u tome olakšam i da im pokažem put kojim bi trebalo da idu. Maksimumom na treningu, dodatnim radom, ostajanjem u sali i bacanjem na glavu moći će da naprave nešto u karijeri.

Ceo intervju možete pročitati na: https://sport.blic.rs/kosarka/domaca-kosarka-i-aba/gost-blica-novica-velickovic-karijera-se-pravi-bacanjem-na-glavu/p9rxgf4