NAJAVA: PARTIZAN – RAD

U odloženom meču 5. kola domaćeg šampionata ekipa Zorana Mirkovića probaće da nastavi niz pobeda protiv bivšeg kluba aktuelnog trenera.

Ekipa Zorana Milinkovića je tokom leta doživela osetne promene, trojica igrača koji su bili pozajmljeni Radu vratili su se u matične klubove, Vladimir Volkov prešao je u redove kiparskog Ermisa, Lazar Veselinović pojačao je Proleter, dok je Đorđe Denić u smiraj prelaznog roka potpisao ugovor sa Rozenborgom. Na Banjicu su stigli iskusni Filip Kasalica, te Stefan Mihajlović i Miloš Marković kao najzvučnija pojačanja ovog leta uz povratnika Borka Veselinovića.

Prošle sezone ekipa Miroslava Đukića u dva navrata je bila uspešnija od Građevinara. Tokom proleća, protiv ovog tima prikazana je jedna od retkih dobrih partija.

Tokom jeseni, u okviru kupa, crno-beli su bili još ubedljiviji.

Sezonu ranije ubedljiva pobeda nad Radom bila je svojevrsna najava uspešnog pohoda čete Marka Nikolića na duplu krunu.

U sezoni 2015/2016 Građevinari su bili jedna od mnogih ekipa koje su uspele da ostanu nesavladane u duelu sa izabranicima Zorana Milinkovića.

Marko Nikolić bio je uspešan protiv svog bivšeg kluba i u prvom mandatu.

Uspešan u duelu sa Građevinarima bio je i Vuk Rašović u jesen 2013.

Pobeda nad ovim rivalom u proleće iste godine bila je poslednja u drugom mandatu Vladimira Vermezovića koji je nakon remija u narednom kolu smenjen.

Crno-beli su slavili i u ranoj fazi sezone 2011/2012 kada je tim Aleksandra Stanojevića nakon šoka u drugom kolu furiozno ušao u nastavak šampionata.

Godinu dana ranije Stanojevićev tim je bio još ubedljiviji na povratničkom debiju Pjera Boje.

Mladi trener je upravo protiv ovog rivala i debitovao na klupi Partizana.

Pretposlednji put ekipa sa Banjice je u Humskoj uspela da ostane neporažena 2008. kada je na klupi Partizana sedeo Slaviša Jokanović.

Što se tiče sastava sem povređenih Tošića i Šehovića, te suspendovanog Miletića svi ostali bi trebalo da budu na raspolaganju Mirkoviću a za očekivati je da se tim nakon blede partije u Novom Sadu osveži igračima poput Enakea, Uroševića, Smiljanića, Ivanovića, Nikolića…