UBEDLJIV PORAZ ZA KRAJ PRIPREMA U ŠPANIJI

Košarkaši Partizana okončali su pripreme u Španiji ubedljivim porazom od Barselone, ekipa Svetislava Pešića slavila je rezultatom 101:64 (23:16, 24:10, 25:16, 29:22)

Obe ekipe su ušle u meč pomalo smušeno i dekoncentrisano, uvodni deo obeležile su greške i faulovi. Zahvaljujući Singltonu Katalonci su uspeli da uhvate napadački ritam i na polovini prvog perioda igre povedu sa 15:6. Partizan odgovara preko Nikolića i Zagorca, međutim, serija grešaka koja je usledila omogućila je ekipi Svetislava Pešića da stigne do dvocifrene prednosti (21:10), koju su u finišu trojkama uspeli da smanje Aranitović i Lendejl. Prva četvrtina okončana je rezultatom 23:16.

Zahvaljujući ponajviše Pustovoju domaća ekipa vraća dvocifrenu prednost u uvodu druge deonice, koja je za nešto manje od 4 minuta igre narasla na maksimalnih plus 14 (34:20), pa je Čanak morao da traži tajm-aut. Mlada ekipa Partizana umela je na momente da, žargonski rečeno, pokaže zube, ipak serije grešaka i izgubljenih lopti omogućile su Kataloncima da do poluvremena steknu ogromnu prednost – 47:26.

Nešto više od polovine igre u trećoj deonici bilo je dovoljno košarkašima Barselone da stignu do 30 poena prednosti (63:33). Većini Čankove ekipe falilo je koncentracije, a reklo bi se i motivacije, te pozitivne drskosti koja bi se očekivala od mladog tima željnog dokazivanja protiv renomiranog protivnika. Na poslednji odmor otišlo se sa rezultatom 72:42.

Apsolutno ništa se nije promenilo u igri Partizana ni u poslednjoj deonici, nakon trojke Singltona i zakucavanja Klavera na 4 minuta pre kraja prednost Barselone dostigla je maksimalnih +43 (92:49). Gagić je u finišu uspeo da sa 6 uzastopnih poena, asistencijom i defanzivom malo razdrma svoju ekipu, što je bilo dovoljno da se poraz tek koliko-toliko ublaži – 101:64.