AMAR GEGIĆ ZA VOLIMPARTIZAN.NET: UZ ENERGIJU I LJUBAV DO ŠTO VIŠE POBJEDA

Ako je i bilo onih koji su sumnjali u to, selekcija crno-belog tima za narednu sezonu (i one nakon te) demonstrira da su u klubu i definitivno riješili da se vrate filozofiji koja je i inače a pogotovo u ovom vijeku smjestila Partizan među košarkaške gigante. Tim je, s izuzetkom trojice iskusnijih, mlad, pun talenta, poleta, igrača željnih dokazivanja. I što je najbitnije selektiranih na osnovu mentaliteta, radnih navika i ljudskih karakteristika. Jedan od onih koji se po svim parametrima uklapa u prethodnim rečenicama pomenute kriterijume je i Amar Gegić, momak koga nam je bilo zadovoljstvo da intervjuišemo vrlo brzo po dolasku u crno-belu porodicu. Gegiću se ovom prilikom zahvaljujemo na izdvojenom vremenu.

Za širu javnost je tvoj dolazak među crno-bele bio iznenađenje iako je interesovanje postojalo od ranije, djeluje da je sve nekako bilo brzo, čim se ukazala prilika, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo?

– Tačno tako, interesovanje je postojalo vec duži period. Kada je je došlo vrijeme da se postigne dogovor na obostrano zadovoljstvo smo završili transfer.

– Bićeš dio jedne mlade ekipe, tim je sastavljen prevashodno od mlađih igrača, željnih dokazivanja, šta vidiš kao najveću prednost toga?

– Da, veoma mlada ekipa. Naša najveća prednost na terenu će biti energija i borbenost, uz iskustvo starijih igrača možemo očekivati dobre rezultate ekipe.

Koliko će ti za privikavanje na novu sredinu značiti to što si ponovo u istom klubu sa Aleksejem Nikolićem i Markom Pecarskim?

– Sigurno je da će mi pomoći poznavanje Alija, da se što bolje uklopimo u novi tim. I sa Markom sam bio jedno vrijeme u Bajernu. Radujem se što ćemo opet zajedno igrati i sarađivati.

Najavljen si kao igrač koji podjednako dobro pokriva dvije pozicije, na kojoj smatraš da bi mogao najviše da pružiš ekipi?

– To ćemo da vidimo u toku sezone, koja će moja uloga u timu biti i sa koje pozicije ću najviše pomoći. Ja sam tu da ispunim sve zamisli trenera Čanka. 

Da li si sebi postavio neke ciljeve za debitantsku sezonu, individualne, timske?

– Razmišljam u tom smjeru da što više pobjeda i trofeja uzmemo, a uz dobre timske rezultate, svi ćemo individualno napredovati.

Reci nam nešto o svojim prvim košarkaškim koracima?

– Prvi košarkaški koraci su bili na basketu, ispred kuće sa prijateljima i rođakom. Nakon nekog vremena sam počeo igrati u KK Igman, poslije toga sam igrao za KK Bosnu i onda OKK Spars. Na kraju, prije dolaska u Partizan, u Bajernu.

Jesi li imao kroz karijeru, a možda i sada, uzora ili igrača koga posebno cijeniš?

– Uvijek sam volio gledati Diamantidisa, Teodosića i Vestbruka tako da njih trojicu mogu izdvojiti.

Kako je došlo do tvog odlaska u redove Bajerna i kako gledaš sada na cijelokupno to iskustvo i vrijeme provedeno u tom klubu?

– Igrao sam u Sparsima 5 godina i želio sam promijeniti sredinu. Tadа je i došla ponuda Bajerna i pristao sam. Zadovoljan sam tom odlukom i puno su mi pomogli da napredujem.

Koliko si imao prilike da sarađuješ sa Sašom Đorđevićem i kakav je utisak na tebe ostavio čovjek kome je glavna osobina to da je rođeni pobjednik?

– Nisam imao puno prilike da sarađujem sa Aleksandrom Đorđevićem, ali je ostavio pozitivan utisak sa pobjedničkim mentalitetom.

Šta ti je najjači utisak kada je u pitanju saradnja sa Duškom Vujoševićem, sem dobro poznate discipline i fanatične posvećenosti?

– Svi elementi sarađivanja sa Duškom Vujoševićem su mi odgovarali i ostavili dobar utisak na mene i na moju košarku, ali ono što bi izdvojio to je njegov pristup i razgovor sa igračima.

Verovatno ti je dobro poznata atmosfera koja krasi utakmice crno-belih, a da li si možda nekada ranije i prisustvovao nekoj utakmici Partizana?

– Nisam nikada prisustvovao utakmicama Partizana, ali sam uvijek imao želju doći u pun Pionir i osjetiti to.

Za kraj intervjua, poruka za navijače?

– Uz zajedničku energiju i ljubav prema Partizanu do što više pobjeda! 

Amare, želimo ti mnogo sreće!