SMILJANIĆ: MORAMO VIŠE ŠANSI DA STVARAMO

Povratnik u Humsku zadovoljan je borbenošću i zalaganjem, ali ne i ofanzivnim učinkom u duelu protiv Mladosti.

– Mislim da smo izgledali dobro, ali moramo više šansi da stvaramo. Pritiskali smo protivnika i stvarno smo dali sve od sebe, ne mogu da zamerim ništa nikome na borbenosti i zalaganju, ali moramo više da pritiskamo napred i da stvaramo šanse. To nam je najveći problem, pozadi smo delovali dobro. Partizan mora da igra napadački i da postiže golove, pogotovo na svom stadionu, gde mora najmanje 10 šansi da stvori, jer tako smo svi učeni.

Po oceni mnogih, Smiljanić je uz Valijentea jedini zaslužio pohvale na jučerašnjoj utakmici.

 Moja osećanja su ovde uvek velika i emocije su bile mnogo jake. Toliko sam želeo da postignemo gol, na kraju sam hteo iz svoje kože da iskočim, ali dešava se, nije prvi put. Žao mi je što nismo pobedili na mom dolasku posle toliko godina. Ovo moramo da zaboravimo, idemo dalje, treba da se bodrimo, možemo da poboljšamo igru, pogotovo u napadu.

Iskusni vezista smatra da je ekipa u stanju da se psihički digne u nastavku sezone.

– Kada nema rezultata, ne može atmosfera da bude na nivou, ali pokušavamo da je održimo, jer znamo da je početak sezone i ima mnogo utakmica pred nama. Evropa nam sada otvara put da nastavimo ovim tempom i da mnogo više damo u napadu, jer svi to očekuju od nas i sami sebi očekujemo od sebe. Nismo lepo otvorili sezonu što se tiče prvenstva, jer je već ‘minus pet’, ali idemo dalje.