NAJAVA: PARTIZAN – MLADOST

U nedelju od 19 časova crno-beli će pokušati da potraže izlazak iz krize u duelu protiv Mladosti.

Kriza u Humskoj je očigledna, ceh je platio Miroslav Đukić (premda je i vrapcima na grani jasno da je problem sa trenerom samo vrh ledenog brega), a na ovom duelu na klupi Partizana debitovaće Zoran Mirković.

Protivnik, reklo bi se, kao poručen! Unazad par sezona bez obzira na formu Partizan je najubedljivije partije (i najlepše za oko) prikazivao u duelu sa Lučancima, pa je nedeljni meč možda i idealna prilika da se započne izlazak iz krize.

Tim Neška Milovanovića nije se previše promenio u odnosu na prošlu sezonu, osnova koja je nekoliko sezona nosila igru je i dalje tu. Iskusni Miloš Trifunović i Bogdan Milošević zaputili su se put Uzbekistana, odnosno Francuske, dok je Stefan Milosavljević pojačao makedonski Sileks. Dolazaka za sada nema, uz napomenu da je redove Lučanaca pojačao Nikola Aščerić koji se nakon 25 dana provedenih u novom klubu otisnuo na bliski istok.

Poslednji duel ova dva tima u Humskoj odigran je septembra prošle godine kada je na teren po prvi put izašao tim koji u svojim redovima i zvanično više nije imao niti Đurđevića niti Leonarda koji su obeležili prethodnih godinu dana kada je u pitanju Partizan.

Sezonu ranije crno-beli su dva puta savladali ekipu iz Lučana na svom terenu. Posebno upečatljiva i pamćenja vredna bila je pobeda kojom je u poslednjem kolu ekipa Marka Nikolića i zvanično izborila naslov šampiona Srbije.

Pobedu u jesenjem delu šampionata obeležio je prvenac Uroša Đurđevića u dresu Partizana, pa se sa ove distance slobodno može reći da je na toj utakmici najavljena fudbalska rapsodija u režiji ovog momka i Leonarda.

Ubedljiv je Partizan protiv ovog rivala bio i pod vođstvom Ivana Tomića, štaviše, može se reći da je to verovatno i najbolja partija koju je naš tim odigrao za vreme mandata pomenutog trenera.

Partizan je slavio i u sezoni 2014/15 tokom proleća kada je na klupi crno-belih sedeo Zoran Milinković.

Što se tiče sastava Mirković na ovoj utakmici sigurno neće moći da računa na Tošića i Šehovića, upitno je koliko je za ovaj meč spreman Nikolić dok će priliku za povratnički debi imati Smiljanić.