ZAGORAC: DOPADA MI SE ŠTA UPRAVA RADI I U KOJEM SMERU IDEMO

U intervjuu Sport klubu krilni igrač Partizana govorio je o ambicijama za predstojeću sezonu.

– Rečeno je već šta meni Partizan znači, da je to za mene posebno i da nije kao neki drugi klub, ali to se zna i te stvari vrlo brzo počnu da zamaraju sluh ljudi. Ne bih o tome previše ponovo, jedino želim da Partizan uzme ABA ligu i da se vrati u Evroligu. Dopada mi se šta uprava radi i u kojem smeru idemo – ljudi u klubu su studiozni, čeka se na prave stvari i oseća se jak impuls i jak polet da Partizan može da se vrati, što me posebno raduje i motiviše, Verujem da će Partizan biti pravi i u Evrokupu i u Jadranskoj ligi.

Zagorac se osvrnuo i na svoju ulogu u timu.

– Trenera Čanka poznajem veoma dugo, ali niko ne može da ti kaže “igraćeš to i to“, osim ako nisi baš čista pozicija. Smer u kojem se košarka razvija, u kojem bi po mom mišljenju i trebalo da se razvija, jeste košarka bez pozicija u kojoj su na parketu petorica najboljih igrača. Blago i postepeno se ide ka tome, to se vidi kroz niže i pokretnije petice, trojke koje igraju četvorke, dvojke koje igraju trojke, visoke plejmejkere… Verujem da ću moći da igram i na nižim pozicijama kako bih eksploatisao svoju visinu, ali i na višim pozicijama kako bih koristio raznovrsnost i brzinu. To je jedino što mogu da kažem.

Ostatak intervjua možete pročitati na: http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a247201-Zagorac-za-Sport-klub-Mark-Gasol-Partizan-Srbija.html