ZAGORAC: DA NE VERUJEM U TROFEJE, NE BIH NI DOLAZIO

Na početku intervjua Zagorac nije želeo previše da se osvrće na dešavanja tokom zime kada je dogovoreni aranžman sa crno-belima propao.

– Ne mogu sad da kažem – konačno samo došao u Partizan. Jednostavno, sada su se stvorile neke okolnosti koje nisu postojale pre šest meseci i potpisao sam ugovor. Ne bih da upirem prstom sada u bilo koga zbog čega se to nije desilo prošle godine, niti, iskreno, želim da se vraćam na to.

Novi krilni igrač Partizana imao je samo reči hvale na račun Nikole Lončara i uprave kluba.

– Do sada sam ga poznavao samo kroz igračku karijeru, ali sam pre nedelju dana razgovarao sa njim i jasno je da je to čovek koji dolazi iz jednog drugačijeg okruženja i da je veoma ambiciozan. Ljudi u upravi deluju sposobni da vrate Partizan na pravo mesto, što naravno ne znači da mislim da je ona prethodna slabo radila.

23-godišnji košarkaš se nada da će sadašnja ekipa vratiti Partizan tamo gde mu je mesto.

– Partizan prethodnih nekoliko godina, osim tog kupa, nije uspeo da osvoji trofeje, a navijači su navikli na to. Zbog toga je negde i bilo logično da dođe do određenih promena u ekipi, da se krene u formiranje novog tima i verujem da ćemo biti uspešni u narednom periodu i doneti rezultate koje ovaj klub zaslužuje.

Kako sam ističe da ne veruje u to ne bi ni dolazio u Humsku.

– Ja da ne verujem da Partizan može da osvoji Jadransku ligu zaista ne bih dolazio u ovaj klub. I mogu to da kažem, a ne da koristim fraze tipa – daćemo sve od sebe, pa ćemo videti za šta će to da bude dovoljno. Partizan može i mora da pokuša da osvoji Jadransku ligu jer znamo da nam je svima cilj povratak u Evroligu.

Ostatak intervjua možete pročitati na: http://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/intervju-rade-zagorac-ljudi-imam-23-godine-i-nisam-rekonvalescent/301333