PORAZ NA KRAJU PRIPREMA

Ekipa Partizana okončala je pripreme u Sloveniji porazom od ukrajinske Zarje rezultatom 0:1 (0:0).

Već u 1. minutu Zdjelar je oprobao šut nakon oduzete lopte, ali Maharadze uspešno interveniše.

Gledali smo borbenu utakmicu u nastavku, sa po jednom dobrom situacijom na obe strane u kojima Lunjov i Rikardo nisu uspeli ozbiljnije da ugroze protivničke golmane, a za naredni konkretniji pokušaj čekalo se do 27. minuta, kada je Kočergin šutirao iz dobre pozicije, ali je Kljajić uspešno intervenisao.

Dobro je potegao Rikardo sa nekih 17 metara u 37. minutu, ali njegov šut odlazi tik pored desne stative Maharadzeovog gola.

Nakon greške Markovića u 45. minutu Kočergin je imao stopostotnu šansu, ali je Kljajić i ovog puta bio uspešan.

Crno-beli su imali inicijativu od početa drugog poluvremena, ali je prvu veliku priliku imala Zarja, nakon greške Enakea u 63. minutu, ali je Kljajić ponovo skinuo zicer u situaciji 1 na 1.

Dobru šansu imao je Rikardo u 70. minutu nakon oduzete lopte, ali je njegov udarac sa peterca, levo iskosa, Čuvajev odbranio. U nastavku akcije Enake vraća loptu pred peterac, ali je Nikolić izblokiran.

Oprobao se i Suma nakon jedne izbačene lopte, ali je njegov udarac sa distance u 74. minutu prohujao pored desne stative gola Čuvajeva.

Finiš susreta pripao je ukrajinskoj ekipi, koja je golom Gordienka u 88. minutu stigla do pobede.

Partizan: Kljajić, Miletić (46′ Enake), Marković, Mitrović (46′ Valijente), Šehović, Jevtović, Zdjelar, Suma, Pantić, Rikardo, Nikolić (80′ Tošić).