ŠAMPION JE OPET PARTIZAN!

Vaterpolisti Partizana novi su stari šampioni Srbije u vaterpolu!

Izabranici trenera Ćirića su u poslednjem, 14. kolu Superlige savladali Zemun rezultatom 14:4 (4:1, 2:1, 7:2, 1:0).

Od početka susreta crno-beli ništa nisu prepuštali slučaju, već su nakon prvih osam minuta stekli 3 gola prednosti i već tada najavili da nikakvog iznenađenja večeras neće biti.

Posle prve polovine meča Partizan je vodio rezultatom 6:2, a svaka sumnja otklonjena je u trećoj četvrtini, u kojoj je naš tim postigao čak 7 golova.

Do kraja susreta prednost se uvećala i do deset golova prednosti, a upravo je tom razlikom i okončan poslednji meč našeg tima u ovoj sezoni.

Đorđe Lazić je večeras bio najjefikasniji u našem timu sa tri gola, po dva su postigli Manojlović, Radonjić i Aksentijević.

Bazen Banjica. Sudije: Raković – Krstinošić, Stefanović. Gledalaca 300. Igrač više: Zemun Bosal 3 (1), Partizan 7 (4). Peterci: Partizan 1 (0)

ZEMUN BOSAL: Đokić, Gigović, Đukić, Japundžić 1, Milošević, Cvetković, Tušup, Kecojević 1, Jovanović 2, Maksimović, Timotić, Relić, Sretković, Vasiljević. Trener: Vukotić.

PARTIZAN: Rističević, Kasum, Farkaš 1, Lukić 1, Lazić 3, Janković 1, Andrejević, Manojlović 2, Radanović 1, Radonjić 2, Aksentijević 2, Belopavlović, Vučinić 1. Trener: Ćirić.

Po završetku susreta medalje i pehar šampionima je uručio predsednik VS Srbije Viktor Jelenić.

Ovo je 29. titula našeg tima u bogatoj istoriji, četvrta uzastopna, a podsećamo da je ove sezone Partizan osvojio i Kup, te je sa nova dva trofeja tokom sezone naš tim došao do konta od čak 76 trofeja ukupno, čime se još više učvrstio kao kolektiv koji je u ekipnim sportovima osvojio najviše trofeja u našoj zemlji.

Naravno čeka nas, kao i uvek kada je naš vaterpolo klub u pitanju vrelo leto, verovatno uz osipanje dobrog dela igračkog kadra, doći će novi mlađi naraštaji, uz sve propratne problema oko rešavanja pitanja bazena gde će naš tim igrati, kao i stalnih problema oko finansija. Ali ništa to neće biti novo kada je Partizan u pitanju, verujemo da će iz svega toga ovaj klub ponovo izaći još jači i da će još jače krenuti po nove pobede i nove trofeje.