SI: KAD STE U PORODICI KAO ŠTO JE PARTIZAN, DOBRO SE OSEĆATE

Jedan od onih koji će sigurno biti deo Partizanove ekipe naredne sezone biće Bondža Si, momak koji je tokom zime stigao u ekipu Nenada Čanka i osvojio srca navijača.

– Ubrzo pošto sam došao, osvojili smo prvi trofej, Kup Radivoja Koraća. Nisam to tada shvatao, ali taj trofej se dugo čekao ovde. Pokrenuo je klub koji nije ništa osvojio od 2014. I meni je taj trofej doneo dosta dobrog, posle iskustva u Grčkoj. To je bio bonus, jer sam se već osećao dobro u timu, u celom okruženju. Imalo je smisla produžiti ugovor.

Si je još jedan u nizu francuskih košarkaša koji su nosili crno-beli dres i poneli najlepše moguće uspomene na taj period.

– Ne znam kako to da objasnim. Ali, u Francuskoj se nikada nisam osećao ovako. Ovde osećam kao da mi svi stvarno veruju. Svi se dobro slažemo u timu, nije bilo nesporazuma sa bilo kojim igračem. Svi pomažu jedni drugima. I to je posebno. Pre nego što sam došao, pričali su mi da je to jedna velika porodica. A kad ste u takvoj porodici, dobro se osećate.

To potvrđuju i sledeće reči.

– Kada sam došao u Beograd, kapiten Novica Veličković je došao da razgovara sa mnom. Rekao mi je da je gledao snimke, da je razgovarao sa nekim mojim bivšim saigračima, da su mu svi lepo pričali i da on zna da mogu da uradim dosta toga. Samo je bitno da ne stvaram sebi pritisak, da radim ono što najbolje mogu… U prvoj utakmici sam igrao osam, u drugoj 28 minuta. Ovde imaju dosta poverenja u mene i to mi je omogućilo da igram slobodnije, jer znam da imam stvarnu ulogu. Tu su i trojica trenera koji su stvarno bliski sa igračima. Na terenu i van njega. Na primer, možete posle utakmice sesti na piće. Oni znaju kako da budu ozbiljni kada se radi, ali i zabavni.

Rad u Partizanu je za francuskog košarkaša vrhunski.

– U Partizanu imamo sjajne trenere koji dosta pažnje posvećuju individualnom radu. Tu je trener sa kojim radim na šutu, na leđnoj tehnici, na dodavanju… I to se isplaćuje. Bilo je dosta utakmica na kojima sam imao dosta asistencija, što mi ranije nije bila navika. I to je jedan od razloga zašto sam produžio ugovor. Osećam da ovde mogu da iskažem svoj pun potencijal. Možeš da imaš beskrajno samopouzdanje, ako trener ne veruje u tebe, završićeš na klupi posle tri greške. Lično, bez poverenja trenera, ne mogu ništa da uradim. Bez toga, čak i ako ste bolji od konkurenta za mesto u timu, nećete biti prvi izbor.

Ostatak intervjua možete pročitati na: http://basketballsphere.com/si-o-sezoni-u-partizanu-u-francuskoj-se-nikad-nisam-ovako-osecao/