DELIBAŠIĆ: CILJ MI JE DA BUDEM PRVI TRENER PARTIZANA

Vest koja je iznenadila javnost, Andrija Delibašić nije više član stručnog štaba crno-belih.

– Još pre dva meseca odlučio sam da se vratim u Podgoricu, iz privatnih razloga. Tu mi živi porodica, u januaru bi trebalo da upišem školovanje za PRO licencu, želja mi je da se oprobam kao trener i samostalno. U međuvremenu, mogao bih da radim s mlađim kategorijama, videću, možda i u okviru FS Crne Gore.

Iza njega su, kaže, dve sjajne godine.

– Namera ljudi iz Partizana bila je da započnem trenersku karijeru u Humskoj. Marko Nikolić me je pozvao u stručni štab, sa zadovoljstvom sam prihvatio. Iza mene su dve odlične godine: prve – dupla kruna, pobede u derbijima, gol Leonarda za 1:0 u 90. minutu i činjenica da nismo izgubili nijednu utakmicu, druge – proleće u Evropi, Jang bojs, taj kup! Imao sam izvanrednu saradnju sa svima u klubu, sa igračima, pak, najviše.

Želja je povratak jednog dana – u novoj ulozi.

– Ne krijem: cilj mi je da jednog dana postanem prvi trener Partizana! Još 1995, kao klinac, dolazeći u Humsku postavio sam pred sebe najveće ambicije.

Kompletan intervju možete pročitati na: http://www.zurnal.rs/fudbal/partizan/64469/andrija-delibasic-bicu-trener-partizana