ČANAK I ANDRIĆ: PREKO KVALITETNOG PROTIVNIKA DO ŽELJENOG REZULTATA

Trener Partizana smatra da u predstojećem polufinalnom okršaju nema favorita.

– Znamo ko i kakav nas protivnik čeka u polufinalu. Iza Zvezde je odlična sezona u Evroligi, osvojila je i prvo mesto u regularnom delu sezone ABA lige. Posle nekih rezultata u KLS reakcija je bila smena trenera. Ekipa su koja, kao i mi, gaji najviše ambicije i mislim da u ovoj seriji nema favorita. Obe ekipe s pravom gaje nade za plasman u finale. U Superligi smo platili ceh jednoj katastrofalnoj četvrtini u Železniku. FMP je zasluženo osvojio prvo mesto u grupi. Mi ćemo nekim težim putem do finala. Ali, generalno cilj ostaje isti. Zvezdu moramo da pobedimo da li u polufinalu ili finalu, da bi došli do onoga što želimo.

Čanak će u sutrašnjoj utakmici moći da računa na Aranitovića, ali ne i na Sija.

– Bondža Si sigurno neće igrati prvi meč. Partizan mora bez svakoga. Da li bi bilo lakše da je Bondža tu i da li bi bile još neke manevarske mogućnosti s njim? Da, ali ne želim da pravimo alibi zbog njegovog izostanka. Protiv Mege smo loše otvorili meč, pa smo pa pokazali kvalitet i karakter. Od minus 12, stigli smo do plus 17. Ekipa može da igra bez svakoga. Naravno, lakše je sa Bondžom, ali da može bez njega, može.

Mihajlo Andrić obećao je da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi eliminisala kvalitetnog protivnika.

– Očekuje nas naš najveći derbi u polufinalnoj seriji. Mi smo nekako uspešno završili četvrtfnale i napravili dobar uvod za polufinalnu seriju. Zvezda je odličan protivnik. Imali su odličnu sezonu u Evroligi pre svega, u ABA ligi su imali prvo mesto u regularnom delu sezone i sigurno da je pred nama najbolji mogući protivnik za polufinale. Trudićemo se da odigramo što bolje da bismo došli do željenog rezultata.