PARTIZAN RUTINIRAO VEČITOG RIVALA

Crno-beli rukometaši i treći put uzastopno savladali su večitog rivala, ekipa Nenada Maksića slavila je rezultatom 30:36 (11:20).

Partizan je bolje otvorio meč, Stevanović otvara utakmicu sa 3 gola, a nakon dve odbrane Milosavljeva Minić uspešno završava dve kontre i tera Peruničića na tajm-aut pri rezultatu 2:5. Uspeli su domaći da živnu na trenutak, da bi crno-beli polako dodavali gas i zahvaljujući dobroj odbrani i raznovrsnoj igri u napadu stigli i do plus 6 – 7:13.

Zvezda u jednom trenutku uspeva da veže dva gola, međutim, u nastavku se igra domaće ekipe u potpunosti raspala, što je Partizan umeo da kazni i stigne do dvocifrene prednosti (10:20), koju su crveno-beli u samom finišu uspeli tek da smanje za jedan gol – 11:20.

Zvezda otvara drugo poluvreme sa dva gola, ali u nastavku, uprkos pomalo i nonšalantnoj igri gostiju ne uspeva da ih ozbiljnije ugrozi. Maksić, nezadovoljan neorganizovanom igrom svojih izabranika, pri rezultatu 17:24 traži tajm-aut. Crno-beli su nastavili sa neozbiljnom igrom u napadu u narednih nekoliko minuta što, srećom, Zvezda nije imala snage da kazni.

Crveno-beli su na polovini drugog poluvremena pokušali i sa presingom, što im je omogućilo da u jednom trenutku, ponajviše zvahvaljujući Šotiću priđu i na 5 golova zaostatka – 23:28. To je bilo sve što je Peruničićeva ekipa uspela da uradi u nastavku, Partizan je u laganom ritmu utakmicu priveo kraju a konačan rezultat glasio je 30:36.

Najefikasniji u našem timu bio je Stevanović sa 7 golova, Minić i Živković postigli su po 6, a igračem utakmice proglašen je Milosavljev, koji nas je već navikao na izvanredna izdanja.