PARTIZAN BROJAO DO 97 I POVEO U SERIJI

Ekipa Nenada Čanka započela je takmičenje u eliminacionoj fazi ubedljivim trijumfom nad Megom 97:68 (22:20, 22:14, 30:17, 23:17).

Furiozni početak Partizana naterao je Milojevića da nakon nešto više od minut i po igre, pri rezultatu 10:2, zatraži tajm-aut. Gagić nastavlja sa doprinosom u oba pravca, pa domaća ekipa vrlo brzo stiže do dvocifrene prednosti, da bi Mega odgovorila serijom 12:0 – 16:16. Brajma sa 4 uzastopna poena konačno uspeva da u samoj završnici malo probudi svoju ekipu, a pogotkom Marinkovića o tablu domaća ekipa na prvu pauzu nosi prednost – 22:20.

Dve brze trojke, Marinkovića i Andrića naterale su Milojevića da ponovo reaguje minutom odmora u ranoj fazi četvrtine. Andrić pogađa novu trojku, a zatim se i Von upisuje u listu strelaca, pa domaća ekipa stiže na maksimalnih plus 13 – 33:20. Za razliku od prve četvrtine, u drugoj nije bilo velikog pada u igri crno-belih, pa je ekipa Nenada Čanka na veliki odmor ponela dvocifrenu prednost – 44:34.

Si u dva navrata tera igrače Mege na dve izgubljene lopte u prva dva napada, na drugoj strani to kažnjavaju Vilijams-Gos sa 2+1 i Veličković trojkom, tako da je i po treći put Milojević morao da reaguje na samom početku četvrtine. Nakon tajm-auta Gagić vezuje 6 poena i tera Milojevića na još jedan. Osim Bitadzea i Jaramaza u redovima gostiju nije bilo raspoloženih igrača, pa domaća ekipa u laganom ritmu stiže do velikih 26 poena prednosti – 67:41. Aščerić u jednom trenutku donosi malo energije gostima, a na poslednji odmor se otišlo sa rezultatom 74:51.

Ritam je, očekivano, opao u poslednjoj deonici, pitanje pobednika je odavno bilo rešeno, a navijače i stručni štab zabrinuo je jedan pad Sija nakon zakucavanja, zbog kojeg je krilni igrač crno-belih morao da napusti teren. Čanak je do kraja utakmice dao šansu svim igračima koji su bili u protokolu, a konačan rezultat glasio je 97:68.

Partizan: Vilijams-Gos 14 (8as.), Von 8, Si 4, Jovanović, Marinković 15, Veličković 13, Pecarski 4, Andrić 11, Čakarević 1, Brajma 7, Gagić 16, Šalić 4.