VATERPOLO KLUB MISLI NA BUDUĆNOST – PROFESIONALNI UGOVORI ZA 13 IGRAČA

U vaterpolo klubu misle i na budućnost. Juče su crno-beli potpisali ugovore sa trinaestoricom mladih igrača rođenih 2000. i 2001, koji su dosada igrali za Banjicu, a očekuje se da u narednom periodu budu okosnica prvog tima.

Ugovore su potpisali: Andrej Barać, Milan Bulajić, Aleksa Cvetković, Branko Kujović, Aleksa Nešić, Miloš Radić, Petar Smiljević, Aleksandar Timotijević, Marko Banović, Stefan Branković, Arsenije Mitrović, Petar Jakšić i Vasilije Petrović. Sem sa talentima iz svoje škole Partizan je potpisao i ugovor sa prespektivnim reprezentativcem Holandije Bilakom Gdamlsijom.

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar ističe da su ovi potpisi nastavak dugoročne politike kluba.

– Potpisivanjem ugovora sa momcima koji su u svojoj kategoriji među najboljima u Srbiji održavamo kontinuitet rada i politike kluba, oslanjajući se na našu „decu”, na vaterpoliste koji su ponikli Partizanovoj školi i koji su budućnost  srpskog vaterpola. Na ovaj način revalorizujemo njihov i rad kluba u poslednjih desetak godina, od kad su momci počeli da se bave vaterpolom. Pokazali su veliki potencijal, ali naravno, od njih ne očekujemo da odmah postižu vrhunske rezultate, svakome treba vremena da bi se oformio na pravi način. Sigurno će biti još prilika da se o njima mnogo piše i priča.

Trener prvog tima Stefan Ćirić zadovoljan je urađenim.

– Naši igrači i njihovi roditelji imaju poverenje u Partizan, kao što mi verujemo da i naš klub i vaterpolo reprezentacija Srbija može da računa na njih u budućnosti. Drago mi je da potpisujemo ugovore sa celom vrlo talentovanom generacijom. Siguran sam da ćemo nastaviti trend vezivanja perspektivnih igrača na duži period. Poslednjih godina bilo je primera da igrači prerano odu iz Partizana i potom nisu uspeli da razviju svoj potencijal, nadam se da se to neće ponoviti. Verujem da ove momke za Partizan vezuju pre svega sportski motiv i želja da kroz veliki rad dođu do vrhunskih rezultata.

Trener Banjice Marko Bašić ponosan je na momke koji su sada postali profesionalni igrači.

– Ponosan sam na ove momke. Do prvog tima u Partizanu se oduvek dolazilo kroz strogu selekciju, jer nama je cilj formiranje vrhunskih igrača kako za klub tako i za reprezentaciju Srbije. Želim im da nastave putem koji su išli dosada i da dođu do konačnog cilja.