ŠOŠTAR I ĆIRIĆ: USPEŠNA SEZONA

Uprkos tome što njegova ekipa nije osvojila ni bod u ovogodišnjoj Ligi šampiona, Stefan Ćirić je dosadašnji tok sezone ocenio uspešnim.

– Činjenica da smo u Ligi šampiona ostali bez bodova daje lošu sliku, ali evropske utakmice mnogo znače u stasavanju mladih igrača. Odigrali smo nekoliko izuzetno kvalitetnih mečeva, među njima su i poslednje dve evropske utakmice na Banjici, protiv Juga i Olimpijakosa. Nije lako dizati se iz poraza, ali uspevali smo u tome i idemo ka glavnom cilju.

Sa trenerom se složio i predsednik kluba.

– Dosada su ostvareni rezultati kojima možemo da budemo zadovoljni. Osvojen je Kup Srbije, u Regionalnoj ligi Partizan nije igrao nezapaženu ulogu, bio je blizu Fajnal fora, iako nam to nije bio primaran cilj, već smo se fokusirali na domaća takmičenja. U Ligi šampiona smo ostali bez bodova, ali kada pogledamo s jedne strane mladi sastav Partizana, a s druge strane timove sedam rivala u našoj grupi, jasno je koliko je bilo teško postići dobre rezultate. Međutim, kao što smo i na početku sezone rekli, cilj učešća u Ligi šampiona je sticanje iskustva, a ono što naši igrači prikazuju u domaćim takmičenjima potvrđuje da smo cilj ispunili. Prvenstvo Srbije se privodi kraju, na dobrom smo putu da odbranimo titulu.

Šoštar je pozdravio promene u Vaterpolo savezu.

– Pozdravljam promene u Vaterpolo savezu Srbije, nadam se da će, kao i do sada, i ljudi iz Vaterpolo kluba  Partizan biti uključeni u rad Saveza. Insistiraćemo na radu sa mlađim kategorijama. Partizan nastavlja da ide putem stvaranja igrača za svoj prvi tim i za reprezentaciju Srbije. Odavno sam rekao da između Vaterpolo saveza Srbije i Vaterpolo kluba Partizan treba da stoji znak jednakosti.

I za kraj, žalosna istina, finansijski problemi su klubu postali svakodnevica.

– Svi rezultati koje su postigli kako prvi tim, tako i mlađe kategorije, ostvareni su u nenormalnim uslovima. Besparica je odavno naša svakodnevica, a sada se javlja i problem bazena. Pred nama je velika borba, koja se neće brzo završiti. Nastavljamo da radimo. Zahvaljujem se svima u klubu, pre svega seniorskom timu, koji i pored svih poteškoća daje maksimum, rukovođen sportskim motivima.