PAVLOVIĆ: OTAC JE USPAVLJIVAO MENE I SESTRU PARTIZANOVIM PESMAMA

U iscrpnom intervjuu za „Telegraf” bivši igrač i miljenik crno-belih govorio je o počecima karijere, anegdotama iz NBA lige, sezonama u Partizanu, a podelio je i mnoge druge detalje koje dosad nismo imali prilike da čujemo u njegovim malobrojnim intervjuima.

U svom stilu je obrazložio ljubav prema Partizanu.

– Partizan je za mene sve. Tako sam vaspitavan. Otac je uspavljivao mene i sestru Partizanovim pesmama i to je ostalo u meni.

Priliku da se susretne sa legendarnim trenerom crno-belih, Duškom Vujoševićem, imao je još u najmlađim igračkim danima.

– Dule je jedan od ljudi koji je mene doveo iz Primorke u Budućnost. Razgovarao je sa ocem i rekao da misli da je pravo vreme za mene. Tada je valjda bio glavni za mlađe selekcije. O njemu imam da kažem sve najbolje što može da se pomisli. 

Iako vatreni navijač od malih nogu, pod kožu „Grobara” se nesumnjivo uvukao kada je pristao da u teškom trenutku dođe u klub, te je opisao kako je do toga došlo.

– Sedeo sam sa društvom u Baru, gledali smo Partizan. Čini mi se da smo igrali sa Bajernom i gubili nekih 15, 16 razlike. Do tada, nisam ni znao da Bajern igra košarku. To me je totalno pogodilo, a posle toga se i Gagi Milosavljević povredio. Onda je društvo krenulo da insistira. S obzirom koliko volim Partizan, odazvao sam se pozivu. Bukvalno neplanirano.

Osvrnuo se i na sadašnje stanje u klubu i očekivanja u domaćem prvenstvu.

– Sviđa mi se kako izgleda situacija sada i kuda vodi, i nadam se da će se sve završiti onako kako očekujemo svi mi Partizanovci. Veliki je pritisak sada na igrače jer Zvezda mnogo slabije igra, pa se i titula očekuje. Imaju super trenera, mladog i ambicioznog i nadamo se najboljem.

Nije zaboravio ni nekadašnjeg saigrača, te je na pitanje o idealnoj petorci sastavljenoj od igrača s kojima je tokom karijere igrao, odgovorio sledeće.

– Igrao sam sa 5 hiljada igrača u karijeri. Ali, da vidimo. Pored mene na terenu u mojoj idealnoj petorci bi bili: Lebron Džejms, na pleju Rondo, Garnet na poziciji četiri, Šekil O’Nil i Bogdan Bogdanović.

Ostatak ovog opširnog intervjua, kao i video-snimak, možete pročitati i pogledati na: http://www.telegraf.rs/sport/kosarka/2958805-iznad-beograda-na-terasi-sase-pavlovica-o-nba-reprezentaciji-lebronu-partizanu-jedrenju-foto-video