NAJAVA: PARTIZAN – SPARTAK

U poslednjem kolu domaćeg šampionata crno-beli u četvrtak od 19 časova dočekuju ekipu Spartaka. Partizan nema rezultatski imperativ, što će gosti pokušati da iskoriste i pozitivnim rezultatom overe izlazak u Evropu.

Subotička ekipa bila je jedna od nekoliko oni koje su ove sezone uspele da ostanu neporažene u Humskoj.

U trećem kolu domaćeg prvenstva Partizan je u Subotici bio uspešniji slavivši minimalnim rezultatom.

U odnosu na ova dva duela, u ekipi Vladimira Gaćinovića više nema Đorđa Ivanovića i Aleksandra Hajdina, koji su pojačali redove večitih rivala, dok su u Suboticu stigli Bojan Čečarić i Šeiku Dieng.

Prošle sezone ekipa Marka Nikolića slavila je u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva golovima Leonarda.

Sezonu ranije Spartak je dva puta gostovao u Humskoj. U prvom meču polufinala Kupa Subotičani su uspeli da izbegnu poraz, a na klupi domaćih tada je sedeo Ivan Tomić.

U ranoj fazi iste sezone, u četvrtom kolu, ekipa Zorana Milinkovića slavila je golom Lukića u poslednjem minutu nadoknade.

Po mnogo čemu slično je bilo i prethodno gostovanje Spartaka u Humskoj, a tada je Milinkovićev meč viner bio Nikola Ninković.

U pretposlednjem kolu jesenjeg dela sezone 2013/14. Miloš Jojić je doneo pobedu ekipi koju je sa klupe predvodio Vuk Rašović.

Mnogo ubedljiviji bili su izabranici Vuka Rašovića nekoliko meseci ranije, na proslavi titule.

Sezonu ranije Zvonimir Vukić je doneo tri boda ekipi koju je predvodio Aleksandar Stanojević.

Pre ovosezonskog duela Subotičani su poslednji put u okviru prvenstva uspeli da ostanu neporaženi u septembru 2010, kada su iskoristili manju krizu u igri Stanojevićevog tima.