VELIČKOVIĆ: PARTIZAN SE DANAS VRAĆA U PRAVOM SMISLU

Kapiten crno-belih dao je izuzetan i opširan intervju, u kojem se dotakao mnogih tema trenutno aktuelnih, kao i dosadašnjeg toka karijere.

– Igrači Partizana su uvek igrači Partizana. Gde god da se pojavimo, imali smo kako se ponašamo, postojale su norme jer je to ozbiljan klub. Partizan se danas vraća u pravom smislu. Mislim da su naša deca najbitnija za celu košarku i tu je Partizan prednjačio. Potrebno je da i danas pravi velike igrače kroz svoj sistem. Partizanova publika je košarkaški veoma edukovana i ne možeš je prevariti. Ti ljudi vide kada se neko ne bori ili ne daje sve od sebe. To pomaže mladom igraču i zato Partizan treba da bude pravi predstavnik srpske košarke. Danas se deci previše daje. Već sa 15-16 godina potpisuju ugovore, dobijaju najnovije patike i opremu od kluba, a mi nismo ni sanjali o tim stvarima. Ako pokažu malo talenta šalju ih na Džordanov kamp i to je super za tog klinca, ali i nije jer počne da se tripuje. Ne shvataju da kad uđu u seniore nastaje sasvim druga priča. Više ne igraš sa protivnicima koji su tvoje godište već sa onima koji su stariji, jači, iskusniji. Klinci danas moraju da rade mnogo više nego što je to slučaj trenutno.

Kompletan intervju možete pročitati na: https://www.011info.com/intervju/novica-velickovic-zbog-beograda-i-partizana-ponovo-uzivam-u-kosarci