ILIĆ ZAKAZAO FINALE SA LUČANIMA

Fudbaleri Partizana su večeras savladali Čukarički rezultatom 2:0 i tako se plasirali u finale Kupa, gdje ih čeka Mladost iz Lučana.

Utakmica je na početku bila mirna, Partizan je stajao na 30 metara od gola, ali Lalatovićevi puleni su bili odlično postavljeni. U 18. minuti Partizan je prvi put ozbiljnije priprijetio, ali Ivanović je šutirao pored stative. Ipak, u 23. minuti Danilo Pantić je uputio odličnu loptu ka Đerleku, koga ruši Drinčić i Mažić svira penal za Partizan. Danilo Pantić je preuzeo odgovornost, ali je loše izveo penal, koji je skinuo Beljić. Do kraja poluvremena ništa ozbiljnije se nije dešavalo.

U drugom poluvremenu Đukić je uveo Ilića umjesto Đerleka i Partizan je odmah počeo smislenije da igra. U 66. minuti lopta stiže do Antonova, koji iskosa pogađa i Partizan je na pola puta do finala. „Parni valjak” je onda krenuo sa ofanzivom, Ivanović je imao sjajnu priliku u 77. minuti, ali je loše šutirao. Najbolja šansa je bila u 88. minuti, Ivanović je probio po strani, zavrnuo unutra, a Ilić promašio prazan gol sa 2 metra. Činilo se tada da je sve gotovo, ali tako nije mislio čovjek sa brojem 22. Poslije slobodnog udarca, Pantić je šutirao glavom, Beljić odbranio, lopta se odbila do Đorđa Jovanovića, koji pronalazi usamljenog Sašu Ilića – kapiten ovaj put ne griješi i Partizan dolazi do finala!

„Parnji valjak” će se za jedini trofej ove sezone boriti sa ekipom Mladosti iz Lučana.