OČAJNA DRUGA ČETVRTINA KOŠTALA PARTIZAN PORAZA

Ekipa Partizana poražena je u Železniku rezultatom 85: 82 (25:23, 22:4, 18:21, 22, 34).

Gledali smo tvrd početak meča u Železniku, skoro celih 4 minuta jedini strelci su bili Gagić i Odžo koji su meč otvorili sa po 5 poena. Brajma donosi preko potrebnu energiju gostujućem timu u jednom momentu, a zatim je usledila bolja igra domaćih pa Čanak traži tajm-aut. Nakon toga, usledile su dve vezane trojke, Veličkovića i Vona pa je pri rezultatu 15:19 minutom odmora morao da reaguje i Jovanović. Domaći vezuju dve trojke preko Jeremića, na drugoj strani pogađaju Vilijams-Gos i Brajma, ipak, sam finiš pripada FMP-u koji na prvi odmor odlazi sa vođstvom 25:23.

Drugu četvrtinu otvorio je poenima Marinković a zatim, do samog finiša crno-beli ne uspevaju da pogode ništa što domaći koriste i prave seriju 20:0 predvođeni Odžom i Jeremićem. Nove poene za Partizan postigao je Šalić sa linije za slobodna bacanja 29 sekundi pre kraja što dovoljno govori o igri crno-belih koji su verovatno odigrali svoju najgoru četvrtinu u skorijoj istoriji. Rezultat na poluvremenu glasio je 47:27.

Zaigrali su nešto pristojnije crno-beli u nastavku, u jednom trenutku predvođeni Gagićem napravili seriju 8:0 i primakli se na minus 14, međutim FMP odbija ovaj nalet, a rezultat na kraju treće četvrtine glasio je 65:48.

Kombinovana odbrana i energija u napadu koju su doneli Gagić i Si istopila je prednost domaćih, crno-beli negde na polovini igre u četvrtoj četvrtini prilaze na samo 4 poena zaostatka – 72:68. Usledilo je nekoliko loših odluka pa se FMP konsolidovao u narednih dva minuta i vratio veću prednost – 81:72. Ponovo gosti prilaze na minus 4, međutim nekoliko loših poteza u oba pravca omogućili su FMP-u da slavi sa 5 razlike (87:82), taman koliko je Panterima dovoljno da u slučaju identičnog skora s Partizanom zauzmu prvo mesto u grupi.

Partizan: Vilijams-Gos 18 (8as, 3uk), Von 9, Si 5, Marinković 9, Veličković 3, Čakarević 3, Brajma 8, Gagić 25 (7sk), Šalić 2.