OSTOJA MIJAILOVIĆ: SVIĐA MI SE ČANKOVA METODOLOGIJA RADA

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je u opširnom intervjuu za „Telegraf” istakao da je Čankova metodologija rada ono što ga je oduševilo, a pomenuo je i Mutu Nikolića:

– Obojica svim srcem vole Partizan. Ipak, drugačiji je koncept rada. Muta Nikolić više se oslanja na iskustvo, nego na rad, a Čanak ne prepušta ništa slučaju. Njegov rad je ispunio sva moja očekivanja, a čak je i iznad očekivanja jer mi smo uzeli trofej Kupa Radivoja Koraća, a dosta dobro smo krenuli Superligu.

O Partizanovim šansama u ovosezonskoj ABA ligi i rezultatskoj krizi protivnika:

– Sigurno da odgovara Partizanu. Nisam siguran da bismo osvojili ABA ligu da smo ušli u 4, ali imali bismo velike šanse. Kvalitet ostalih ekipa nije ništa bio veći. S obzirom na to da smo pobedili Zvezdu u Kupu, da smo pobedili Budućnost u ABA ligi, mislim da smo mogli da im pariramo i u plej-ofu. Ako ne uzmemo trofej u domaćem prvenstv, sezona nije potpuno uspešna. Iskreno, bio bih nezadovoljan kada bi taj trofej pripao nekom drugom klubu.  I tim i igrači i organizacija… sve je daleko bolje i ja ne vidim ni jedan razlog da Partizan ne osvoji Superligu.

O napadu na trofej ABA lige sledeće sezone izjavio je:

– Želja nam je da jezgro ovog tima ostane i da se pojačamo na pozicijama na kojim sportski sektor ukaže da su nam potrebna pojačanja. Prvenstveno, želimo da to budu kvalitetni domaći igrači, a potom da se dodatno pojačamo strancima koji će praviti razliku. Nije tajna da ćemo sledeće sezone ići na prvo mesto i u ABA ligi. Tako ćemo i napraviti tim. To je naš cilj. Ja to ne obećavam, jer će se Budućnost, koja sledeće godine igra Evroligu, sigurno pojačati i biće i ozbiljan kandidat za Evroligu. Ali, Partizan koji ja vodim će dati sve od sebe da zauzme prvo mesto. Ja tu nemam dilemu. Kao što su ove godine Kup i Superliga prioritet, tako je sledeće ABA liga.

Osvajanje Kupa je po njegovom mišljenju bila nemoguća misija:

– Moglo bi se reći da je bila „nemoguća misija”. Mi smo imali i kadrovske promene na klupi i igračke promene na samom parketu. Ne smemo da zaboravimo da sva pojačanja koja smo doveli nismo omašili. Odatle i dolazi ta pobeda u Nišu, posle koje smo dobili tu snagu i energiju da krenemo još više napred. Nenadu Čanku je jako bitno samopouzdanje koje je dobio pobedom u Nišu. Kada smo osvojili trofej u Nišu, shvatili smo da možemo mnogo više od onoga što su drugi očekivali da možemo. Igrači primaju redovno plate, nemaju razloga da budu nezadovoljni… I pojačanja i ugovori, sve ostaje po strani dok se ne završi prvenstvo. Moramo da uzmemo Superligu jer taj trofej nama puno znači.

Ostatak ovog opširnog intervju možete pročitati klikom OVDJE.