PORAZ KOŠARKAŠICA U TREĆOJ UTAKMICI FINALA

Košarkašice Partizana poražene su u trećoj utakmici finalne serije ŽKLS i sada gube sa 2:1 u seriji. Pred oko 300 gledalaca u Železniku, Crvena zvezda – Partizan 65:54 (15:14, 17:13, 18:7, 15:19).

Dosta nervozno i sa mnogo nerealizovanih napada su počele obe ekipe, što je sasvim normalno imajući u vidu važnost meča. Nijedan od dva tima tokom ovog perioda nije stekao značajniji prednost, tako da je rezultat posle prvih 10 minuta glasio 15:14.

Odlično su naše košarkašice ušle u drugi period, napravile su seriju 10:2, te povele 24:17 preko Lidije Vučković i Ivanke Matić. Ipak, desio se pad u igri u drugom delu druge četvrtine, pa protivnik na veliki odmor odlazi sa vođstvom od 4 poena (32:28).

Kraj druge četvrtine je umnogome odredio dalji tok utakmice, gde crno-bele nikako nisu pronalazile pravi ritam, što najbolje ilustruje podatak od svega 7 datih poena u drugoj četvrtini. U poslednjoj četvrtini je koliko-toliko popravljen utisak, ali i stavljeno do znanja da nema predaje kada se brane crno-bele boje.

Jedine dvocifrene u našem timu bile su Ivanka Matić sa 11 poena i 14 skokova, 11 poena je takođe ubacila Ešli Klasen.

Četvrti meč ove serije igra se u četvrtak od 20h u dvorani  „Ranko Žeravica” na Novom Beogradu i bilo bi zaista dobro kada bi se ponovo napravila odlična atmosfera, imajući u vidu da je to poslednji susret koji će crno-bele odigrati kao domaćini ove sezone, te da se na adekvatan način isprate do pobede i do majstorice u Železniku, jer je ova ekipa to zaslužila svojim zalaganjem i celokupnim utiskom koji je ostavila ove sezone.