KEVIN DŽOUNS ZA VOLIMPARTIZAN.NET: NIKADA NEĆU ZABORAVITI PARTIZAN

Jedna od stvari koja je ljubitelje crno-belih boja umjela da učini prepoznatljivim na košarkaškoj mapi Evrope je odnos prema igračima koji su nosili dres velikana iz Humske. Umjela je publika u Pioniru da prepozna i nagradi trud svakoga ko je neki deo sebe ugradio u esenciju duha koji je Partizan učinio velikim. Tu posebnu energiju umjeli su da prepoznaju i stranci koji su tokom godina oblačili dres našeg kluba i Beograd i Srbiju nakon igranja u crno-belom zauvijek nosili kao dio sebe.

Jedan od njih je i Kevin Džouns, momak koji je dres Partizana obukao u jedno vrlo teškom i specifičnom trenutku, bio dio tima koji nije uspio da u vitrine velikana donese još koji trofej, ali tima koji je svojom energijom kada je konačno dobio svoje obrise uspeo da kupi navijače za sva vremena. Iskoristićemo priliku i da se Kevinu zahvalimo zbog toga što je najpre sa primetnom dozom entuzijazma pristao da da intervju za naš portal a zatim i u izuzetno kratkom roku, i pored mnogo obaveza, odgovorio na sva naša pitanja.

– Kako sa ove distance gledaš na saradnju sa Perom Božićem i Aleksandrom Džikićem?

– Uživao sam igrajući za obojicu, mislim da je Pera radio na najbolji mogući način sa mladim timom i sa mnom koji sam stigao kasnije i vremenom neophodnim da se upoznam s ekipom, nažalost se nismo spremili kako treba i on je otpušten. Džile je odličan trener, čim je došao stvorio je celinu koji će igrati kao tim i sa mnogo više intenziteta nego ranije tokom sezone i zato smo imali mnogo uspjeha. 

– Da li smatraš da je ekipa s tobom, Darelom, Džamarom i Džiletom mogla do titule u ABA da smo uspeli da se plasiramo u doigravanje?

– Definitivno mislim da bi imali šanse da osvojimo zbog naše timske hemije i intenziteta kojim smo igrali, kada su oni došli postali smo totalno drugačiji tim. 

– Postoji li neka utakmica u tom periodu igranja za naš tim koje se naročito sjećaš? 

– Da, uvijek ću se sjećati naše utakmice protiv Crvene Zvezde gdje smo ih pobijedili prvi put u sezoni, svi u ekipi su bili veoma srećni i znali smo da se naša sezona kreće u pravom smeru. 

– Kakve su tvoje impresije o Beogradu i Srbiji? Možeš li da ih uporediš sa očekivanjima prije dolaska? 

– Sviđao mi se Beograd, atmosfera je odlična, pogotovo na utakmicama, takođe tu je bio i filmski teatar sa engleskim filmovima što je za mene bilo fenomenalno jer volim filmove i još ako imate vremena da uživate u noćnom životu, to je bilo nezaboravno. Što se tiče očekivanja, nisam znao mnogo o Srbiji prije samog dolaska pa se ne može reći da sam nešto očekivao. 

– Kakav utisak je ostavila atmosfera navijača na važnim utakmicana na tebe? 

– Fenomenalan utisak! Mislim da su navijači Partizana jedni od najboljih u Evropi. Oni su nas podržavali i kroz teške i kroz dobre momente i stvarno to poštujem. 

– Da li imaš aktivan kontakt s nekim iz kluba ili saigrača iz tog perioda? Tvoja jaka veza sa Džamarom i Darelom je bila primjetna. 

– Da, konstantno sam u kontaku i sa Džamarom i sa Darelom. Takođe, trenutno igram za Nanter zajedno sa Džamarom pa je odlično igrati ponovo sa njim. Nadam se da ćemo sva trojica igrati ponovo zajedno jednog dana. 

– Uprkos teškoj situaciji, Partizan je jedan od najvećih klubova u Evropi, koja je tvoja prva asocijacija na Partizan? 

– Partizan je klub sa velikom istorijom i mnogo su mi pomogli u daljoj karijeri sa svim uspjesima u timu koje smo imali i zauvijek ću biti zahvalan zbog toga što su mu pružili šansu. 

– Možeš li nam reći nešto više o tvojim iskustvima u Evropi nakon Partizana? 

– Poslije Partizana sam potpisao za Lokomotivu iz Moskve u Rusiji. Sa njima sam otišao u polufinale Evrokupa i polufinale VTB lige. To je bilo sjajno iskustvo! Onda sam igrao sa ekipom Baskonije Evroligu, to je trajalo oko 2 mjeseca i sada završavam ovu sezonu u Francuskoj, u ekipi Nantera. 

– Kako je to biti saigrač sa jednim Kajrijem Irvingom i sa bivšim igračem Partizana, Samardom Semjuelsom? 

– Sjajno je biti saigrač sa njima. Bili smo mladi ali i talentovani, njih dvojica su me dosta toga naučili i bilo je zabavno igrati u istom timu sa njima. 

– Sa tvoje tačke gledišta, možeš li uporediti Evropsku i Američku košarku? 

– Mislim da je Evropska košarka više timski orijentisana zato što igrači provode mnogo više vremena jedni sa drugima i van terena i stvara se ta timska hemija. Američka košarka se često svodi na individualne akcije i manje je timski orijentisana. 

– Da li ti je poznat trag koji si ostavio igrajući za Partizan, simpatija navijača koji žele tvoj povratak u bliskoj budućnosti? Je li tvoj povratak realan jednog dana? 

– Veoma sam srećan jer sam ostavio odličan utisak na Partizanove navijače i zahvaljujem im na svoj podršci koju su mi davali dok sam bio tamo. Iskreno, ne znam šta nosi budućnost za moju karijeru, sviđalo mi se dok sam igrao za Partizan ali želim da istražim i druge dijelove Evrope, da igram za druge timove i stičem nova iskustva, ali je sigurno da nikad neću zaboraviti Partizan i ono što su navijači učinili za mene.

Za kraj intervjua, Džons je iskoristio priliku da pozdravi sve navijače Partizana i poželi nam mnogo uspjeha i trofeja u budućnosti!