BUTULIJA: VOLEO BIH DA SU NAVIJAČI UZ NAS NA SVAKOJ UTAKMICI

Crno-beli sutra od 18:30h započinju takmičenje u plej-ofu gostovanjem u Nišu. O sutrašnjoj utakmici za zvanični sajt govorio je jedan od najiskusnijih u ekipi Nenada Maksića, Bojan Butulija.

– Mi smo u proseku jedna mlada ekipa i mislim da zbog toga imamo veću želju za pobedom. Železničar je veoma dobar i ozbiljan tim, bili su najkonstantniji u ligi tokom cele sezone. Njihova najveća prednost je što, pored prve postave, i na klupi imaju vrlo kvalitetne igrače, koji su u svakom trenutku konkurentni i spremni da podjednako doprinesu u igri. Međutim, ne mogu da kažem da smo mi nešto mnogo zaostali za njima. Mislim da od superligaša, uz njih, imamo najveće šanse da napravimo veliki uspeh – da osvojimo titulu ili kao vicešampioni zaigramo SEHA ligu. Sve u svemu, mislim da će iskustvo igranja velikih utakmica biti presudno u našem sutrašnjem duelu.

Očekuje nas, kako se čini, izuzetno neizvestan plej-of.

– Mislim da će sve utakmice u plej-ofu biti jako kvalitetne. Ne samo naše, već i naših protivnika međusobno. Biće to posle mnogo godina vrlo zanimljiva završnica lige. Uz Želju i nas, mislim da su Vojvodina i Dinamo u ravnopravnoj borbi za titulu, a opet ne mogu da isključim ni Zvezdu i Metaloplastiku. Što se tiče derbija, očekujem mnogo teži meč nego sa bilo kojom drugom ekipom. Tu se nikada ne zna, niti bilo šta može da se očekuje, koji god da je sport u pitanju. Za takve utakmice ti ne treba dodatna motivacija jer je već imaš previše.

39-godišnji bek po treći put je obukao crno-beli dres, a motiva mu ni sada ne nedostaje.

– Kada sam prvi put došao u Partizan nisam baš bio na početku karijere, ali sam bio mlad i tek tada sam počeo da sazrevam u pravom smislu. U sezoni 2010/2011. smo uzeli titulu, tada sam već bio zreo igrač, sa dosta uspeha prethodno napravljenih u inostranstvu. To je bila neka sredina karijere, a evo sad sam tu – na kraju. Imam 39 godina, ali ne planiram još uvek da se oprostim od rukometa. Koliko me rame bude služilo, toliko ću i da igram. Dokle god sam na terenu, neće mi faliti želje za pobedom, a to znači da na svaki trening odlazim sa najvećim mogućim motivom.

Za kraj, Butulija je istakao koliko ovom timu znači podrška navijača.

– Voleo bih da su navijači uz nas na svakoj utakmici, a nadam se da i oni znaju koliko nam njihova podrška znači. Moram da pohvalim jednu grupu navijača iz Novog Sada, koja je došla da nas bodri kada smo igrali u Kaću. Pružili su nam atmosferu za pamćenje. Veliku podršku imali smo i u Nišu, a nadam se da će tako biti i sutra. Potrudićemo se da im vratimo na najlepši mogući način, da ako već ne dođu, bar imaju gde da pročitaju da smo nešto veliko uradili u plej-ofu i pobedili nekog kvalitetnog protivnika. Mogu da obećam da će svako od nas igrača izgarati na terenu maksimalno i trudićemo se da ostvarimo što bolje rezultate.