I KAO NEKAD KRENI HRABRO SAD ZA CRNO-BELU SLAVU!

Nakon više nego uspešnog ligaškog dela takmičenja, koji je daleko premašio očekivanja, rukometaši Partizana ovog petka kreću u Superligu u borbu za prvaka Srbije.

Sistem takmičenja je takav da će 6 ekipa u dvokružnom sistemu, dakle ukupno 10 kola, razigravati za najviši plasman, svi bodovi osvojeni u ligaškom delu se brišu, sve ekipe kreću od nule. Prema nekim najavama, prve dve ekipe bi trebalo naredne sezone da igraju SEHA ligu.

Prvi rival našem timu je ekipa niškog Železničara, koja je na prvom mestu okončala ligaški deo sezone, a za ovu sezonu je u svoje vitrine već dovela kup. Crno-beli i Železničar su u dosadašnjem delu prvenstva odigrali dva susreta, u Nišu je slavio Železničar rezultatom 29:22, dok je Partizan slavio na Banjici rezultatom 24:23 u verovatno najkvalitetnoj utakmici ligaškog dela.

Raspored na startu Superlige je neumoljiv po najmlađu ekipu lige, tako da će crno-beli posle Niša odmah gostovati u Šapcu, gde će rival biti stari dobri poznanik, ekipa Metaloplastike. Oba ligaška susreta dobio je Partizan, u Šapcu golom razlike bombom Darka Stevanovića 10 sekundi pre kraja i u Beogradu 29:25, ujedno je to bio i jedini poraz Šapčana u drugom delu šampionata. Treća istaći i da je u kupu Metaloplastika slavila na Banjici rezultatom 26:23.

Ogroman zamajac za dalji tok takmičenja bi bila makar jedna pobeda na ova dva teška gostovanja. Prvu utakmicu na Banjici Partizan će odigrati protiv Crvene zvezde. U dosadašnje dve utakmice sa ovim rivalom gosti su slavili, Zvezda na početku sezone na Banjici, dok je Partizan slavio u Šumicama na početku drugog dela šampionata i može se reći da mu je taj trijumf bio i ulaznica za Superligu.

Četvrto i peto kolo naš tim će odigrati protiv ekipa iz SEHA lige, najpre u Pančevu protiv ekipe Dinama, za koji igra nekoliko naših bivših igrača, dok će u petom kolu Partizan dočekati Vojvodinu, koja je, za razliku od nekih ranijih sezona, ove godine i te kako ranjiva. Na tu utakmicu se nastavljaju dva domaćinstva ekipama kojima se gostuje u prva dva kola, tako da će tu Partizan imati tri vezane utakmice na Banjici i već bi tu trebalo da se razjasni za šta je ova ekipa kadra.

U ligaškom delu najveći kvalitet našeg tima je svakako bila odbrana. I 6:0 i 5:1 su sjajne funkcionisale, kao plod toga mnogo golova iz kontri je postignuto, a i golmani Milosavljev i Trnavac su bili na nivou.

Najbolji strelci Partizana u ligaškom delu bili su Nemanja Živković i Darko Stevanović, uz ogromno iskustvo Bojana Butulije i napredak tokom sezone Alekse Maksića rezultat nije mogao da izostane ove sezone.

Može se reći da Partizan spremno i rasterećeno čeka ovu Superligu i, bez obzira na rezultat koji ostvare crno-beli, treba biti ponosan na najmlađu ekipu lige za sve urađeno tokom sezone.

Ipak, premda je veliki uspeh već ostvaren, maniri i sportska filozofija našeg rukometnog kluba i pogotovo ove ekipe momaka koja je tokom sezone demonstrirala svoju srčanost ne dozvoljava ništa manje od stremljenja ka najvišim ambicijama. Da li smo kadri za najviše domete, pokazaće vreme. Da li ćemo dati poslednji atom snage u borbi za produžetak ovogodišnjeg crno-belog sna, svakako da hoćemo!

Svako ko je ove godine imao privilegiju da prati naš rukometni klub mogao je da se uveri da je ekipa koju je selektirao trener Maksić i predvođena Butulijom, Živkovićem, Milosavljevim, od najiskusnijih do najmlađih, prava ratnička, grobarska, sinonim za izraz „ostaviti srce na terenu”. Otvorena borba, bez respekta za protivnika, dodatno su doprineli tome da igra našeg tima bude prijemčiva za oko i srce i najvećim sladokuscima i poštovaocima među nama.

Na kraju, postavlja se pitanje, šta mi možemo učiniti za ove momke? Ako znamo da su dostojni reprezenti našeg sportskog društva, pravi bastion grobarstva, nosioci u eri materijalizmom korumpiranog društva luče pravog olimpizma, najmanje što možemo da učinimo jeste da svojom podrškom ovoj grupi sjajnih momaka damo u vetar u leđa i pomognemo im da dodatno pomere granice ovogodišnjeg uspeha.

Šta god ovi momci uradili u nastavku, oni su već sada naši heroji, ipak, crno-beli ne bi bili crno-beli kada im vodilja ne bi bila glad za novim pobedama. O PARTIZANE, O ŠAMPIONE, UZ TEBE UVEK SMO MI I ZATO POBEDI!