ČANAK PRED VOJVODINU: PARTIZAN IMA OBAVEZU DA NAPADNE TROFEJ

Pred početak takmičenja u Superligi trener crno-belih izjavio je da domaći šampionat zaslužuje veći respekt.

– U Superligu klubovi ulaze u drugačijem trenutku i drugačijoj formi. Zvezda, koja je odigrala najviše utakmica, verovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su poslednje utakmice početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored.  Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima. Zaslužuje veći respekt.

Šef struke je još jednom ponovio da je obaveza Partizana napad na trofej.

– Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umeli da napadnemo trofej.

Čanak se osvrnuo i na poraze na mini turneji u Crnoj Gori.

– Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm. Bolje što se desilo sada u mrtvom periodu, nego kao prošle godine kada Superliga nije završena kako je trebalo za nas. Očekujem reakciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas.