MITROVIĆ: UŽIVAM DA IGRAM ZA JOKANA

Uz Rajana Sesenjona srpski napadač je najzaslužniji što se Fulam nalazi u borbi za direktan plasman u Premijer ligu.

– Nadam se da ćemo i ekipa i ja nastaviti da pružamo partije kao poslednjih sedmica. Ostalo nam je samo nekoliko utakmica do kraja sezona. Svaku tretiramo kao finale. Potrebno je da zadržimo mentalitet kakav nas je odlikovao tokom serije nepobedivosti i nastavimo da pritiskamo Kardif. Oba tima čekaju teške utakmice u završnici, biće interesantno.

Dolazak na Krejven Kotidž, već sada je jasno, bio je pravi potez.

– Uživam u načinu igre Fulama. Dobar je to stil. Dobar je i klub, baš po mojoj meri. Generalno, dobra ekipa za bilo kog napadača. Srećan sam što sam u prilici da istrčim na teren, da dajem golove, pružim sve od sebe i pomognem momcima da stignu do cilja zacrtanog pre početka sezone.

Pod trenerskom palicom Slaviše Jokanovića, Mitrović igra kao preporođen.

– Bio je sjajan igrač, a sad je jedan od najboljih srpskih trenera. Možda nekom deluje kao „težak čovek”, zapravo je džentlmen, stvarno dobra osoba. Pričali smo nekoliko puta, da bi nam se na kraju putevi ukrstili. Srećan sam. Uživam da radim s njim, da igram za njega. On i Fulam su mi sve vreme verovali. U tome je stvar. Vratio mi je samopouzdanje. Lakše je da igrate kad osetite da podršku trenera. Imam je ovde. Znam da veruje u mene, znam šta traži od mene. Moj posao je da mu to vratim na najbolji mogući način. Nadam se da ću nastaviti kao dosad. Jokan mi je samo rekao: misli svojom glavom i budu miran. Govori mi da ostanem fokusiran, da ne rasipam energiju. Borac sam. Želim da pobedim svaki put kad izađem na teren. To je moj način igre. Tako se ponašem ceo život. Tako vidim fudbal. Pobednik sam, zato pokušavam sve što je u mojoj moći da bih pobedio.

Reprezentativac Srbije ipak ne otpisuje mogućnost povratka u Njukasl i nove šanse za dokazivanje u dresu „Svraka”.

– Nikad neću reći da sam se pokajao što sam otišao u Njukasl. Jedino žalim što nisam igrao koliko sam mogao, možda bih onda dao više golova. Dosta stvari sam planirao da uradim na Sent Džejms parku, a nisam. Zato žalim, međutim, uživao sam dok sam bio tamo. Uostalom, još sam pod ugovorom s Njukalsom, videćemo šta će se desiti. U ovom trenutku sam 100 odsto posvećen Fulamu i predstojećim utakmicama. Nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu, posle toga idem na Prvenstvo sveta u Rusiju, kasnije na odmor i onda ćemo videti šta dalje. Zasad sam celom svojom glavom u Fulamu. Želim ovom predivnom klubu da uzvratim poverenje koje sam dobio. Daću sve od sebe da uđemo u Premijer ligu.