BAJOVIĆ: SVAKI DERBI JE PRIČA ZA SEBE

Jedan od mnogih Nikšićana koji su nosili dres crno-belih, stariji od braće Bajović, prisetio se svog doživljaja večitog derbija iz igračkih dana.

– Svaki derbi je priča za sebe. Sećam se mnogih detalja, jer su te utakmice uvek bile specifične, pogotovo ti naši, od 1985. do 1990. Rekao bih da su bili – antologijski. Utakmice Partizana i Zvezde mnogo su donosili svakom igraču. Čast mi je bila da budem učesnik tih dvoboja. Derbi je uvek derbi i treba uvek dati sve od sebe da to bude istinski praznik fudbala.

Najveći meč srpskog fudbala, nekad i sad.

– Atmosfera je uvek slična. Svaki igrač u očekivanju večitog derbija prolazi kroz posebne trenutke, a trema je sastavni deo tog procesa. Svi smo mi imali svoje načine da se pripremimo za utakmicu i to se nije mnogo promenilo ni kod onih koji danas nose dres Partizana. U moje vreme imali smo još mnogo istinskih derbi susreta, takav predznak praktično je imala svaka utakmica, jer je jugoslovenska liga, bez dileme, bila evropski krem.

Omiljeni okršaj sa večitim rivalom – odgovor je lak.

– Onaj 79. po redu, odigran 12. oktobra 1986, na stadionu u Humskoj. Slavili smo sa 2:0, uz to je Stojanović odbranio Vokrijev udarac sa 11 metara.

Miodrag Bajović nije želeo da prognozira ishod predstojeće utakmice.

– Možda izgleda kao fraza, ali je istina – trenutni kvalitet tima, kao ni pozicija u derbiju, nisu presudni. Očekujem dobru utakmicu, u derbiju je sve moguće. Emocije često mogu da odluče ishod. Zvezda ima nemalu prednost, ali Partizan se nije odrekao titule. Imperativ je veliki za Partizan, u slučaju poraza sve bi bilo gotovo, a i remi bi Zvezdi otvorio šampionska vrata.

Foto: http://crno-bela-nostalgija.blogspot.rs/2011/07/foto-arhiva-miodrag-bajovic.html