VILIJAMS-GOS: OSVOJENI TROFEJ S PARTIZANOM – NAJVEĆA STVAR KOJA MI SE IKAD DOGODILA

Razgovor za „Eurohoops” Najdžel Vilijams-Gos započeo je objašnjenjem zašto je odabrao baš Partizan.

– Želeo sam da dođem u tradicionalan klub, koji ima istoriju razvijanja mladih igrača. I znao sam kakav je intenzitet košarke u Srbiji, što može da pomogne nama mladim igračima da se bolje razvijamo. To su bili moji glavni razlozi dolaska u Evropu i Partizan. Upoznat sam sa igračima koji su svoju karijeru započeli ovde, kao što su Veseli, Bogdan Bogdanović, Nikola Peković, koji je postao startni centar u Minesoti. Bilo je puno sjajnih igrača, i Vlade Divac, između ostalih.

Već prvi utisci bili su izvanredni.

– Znao sam da će sve biti potpuno drugačije, ali sam za samo nekoliko dana shvatio koliko je ovde dobro. Osećala se energija, košarkaška kultura, dosta brzo sam se privikao na sve to, nije bilo teško. Ono što sam shvatio jeste da u Srbiji, ako volite košarku i želite da se nadmećete svake večeri, možda nećete stalno pobeđivati, ali definitivno možete da doprinesete i pomognete, kao što se desilo sa mnom i Partizanom.

Najpozitivniji utisak dosadašnjeg dela sezone je osvojeni trofej u Kupu Radivoja Koraća.

– Najveća stvar koja mi se ikad dogodila. Znali smo koliko je bila bitna utakmica i spremili smo se za nju. Želeli smo da pokažemo da smo sposobni da igramo protiv evroligaških igrača i znali smo da Partizan nije osvojio trofej još od 2014. godine.

Plejmejker crno-belih osvrnuo se i na rivalstvo sa Crvenom zvezdom.

– Imao sam iskustva sa rivalstvima u koledžu, ali nijedno nije bilo ovakvo. Svi očekuju derbije tokom sezone, to je jedina stvar koju čujes kada se igra derbi te nedelje, u restoranima, kafićima, svi pričaju o tome. Navijači Gonzage su takođe vrlo strastveni, oni su jedni od najboljih navijača u NCAA košarci. Ipak, ovdašnja strast je na nekom drugom nivou, kao i način na koji navijači bodre svoj tim. Mislim da nema puno navijača kao što su „Grobari”, posebno kada se igra protiv Zvezde. Gde god da odeš, ljudi ti prilaze i traže da pobediš.

Tokom sezone Partizan je preuzeo Nenad Čanak, zamenivši na toj poziciji mnogo iskusnijeg kolegu.

– Počeli smo sezonu sa iskusnijim trenerom koji je zamenjen mlađim. Bio je to dvosmerni proces, ja sam učio od njega i on je učio od svih nas. Mislim da je trenerski posao u Srbiji, generalno, na vrlo visokom nivou.

Ostatak intervjua možete pročitati na: http://www.doubledouble.rs/nacionalne-lige/aba-liga/vilijams-gos-ovde-je-strast-za-kosarkom-na-nekom-drugom-nivou/