PARTIZAN U GRUPI SA DINAMIKOM, VRŠCEM, METALCEM I VOJVODINOM

Nakon utakmice Borac – Spartak spuštena je zavesa na ligaški deo košarkaške lige Srbije, samim tim je poznato u kojoj će grupi biti Partizan.

Pošto je od ranije poznato da će iz regionalne lige sa Partizanom u grupi biti drugi tim iz Železnika, danas smo dobili odgovor da će to biti i Dinamik, ekipa koja je dva kola pre kraja ligaškog dela bila lider na tabeli, ali je porazima u poslednja dva susreta pala na tabeli. Ekipu Dinamika trenira bivši trener crno-belih Miroslav Nikolić.

Treća u ligaškom delu bila je ekipa Vršca, rezultat vredan pažnje Vrščani su napravili u drugoj ABA ligi plasmanom na završni turnir, pored svega klub ne stoji najbolje sa finansijama i pitanje je čak u kakvom će sastavu nastupiti u Superligi.

Metalac će takođe u grupu sa Partizanom, šesti tim KLS-a sa skorom 16:10 završio je na ovoj poziciji zahvaljujući najslabijim međusobnim skorom sa ekipama Zlatibora i Tamiša.

Vojvodina sa sedme pozicije dolazi u grupu, tim iz Novog Sada je sa skorom 14:12 okončao ligaški deo. Ovaj klub je u gradu godinama bio u senci Vojvodine Srbijagas, a sada će prvi put posle 20 godina igrati utakmice sa Partizanom.

Iz grupe će nakon 10 odigranih kola četiri najbolje ekipe u četvrtfinale plej-ofa. Zato je jako bitno da se završi na pol poziciji u grupi, jer bi može se reći put do finala bio u potpunosti otvoren. Četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se na dve, a finalna serija na tri dobijene utakmice.

Partizan bi u pohod ka duploj kruni trebao da krene 18.4., raspored će naknadno biti utvrđen, a naš tim je sa 21. nacionalnom titulom rekorder kada je Srbija u pitanju.