KUBURA: VERUJEM DA ĆEMO VEĆ SLEDEĆE SEZONE VRATITI PARTIZAN TAMO GDE PRIPADA

Vrlo brzo po završetku sezone odbojkaški klub dobio je veliko pojačanje. Pored velikog broja ponuda Milica Kubura odabrala je upravo Partizan.

– Partizan je pre svega jedan veliki klub, sa jako kvalitetnim i sposobnim čovekom na čelu i sa podjednako sposobnim stručnim štabom. Verujem da ćemo već sledeće sezone vratiti Partizanu mesto u ligi koje klub kao takav zaslužuje.  Partizan je bio i ostao jedan od najrespektabilnijih klubova na našim prostorima i biti deo njegovog povratka u vrh srpske odbojke je za mene velika čast.

Prvi utisci su fenomenalni.

– Ono što sam prvo uočila je ozbiljan pristup i posvećenost svih članova kluba. Jako sam zadovoljna odnosom predsednika i stručnog štaba prema meni. Atmosfera na treninzima je radna i pozitivna, devojke su vrlo prijatne, tako da verujem da zajedničkim naporom možemo daleko da doguramo. Izuzetno sam motivisana da ovom timu pomognem da postigne, ako ne i preskoči svoje ciljeve. Smatram da tamo gde ima poverenja, međusobne podrške i kolegijalnosti uspeh je zagarantovan.

Ambicije za sledeću sezonu su visoke.

– Naravno, ambicije su ogromne. Prošle godine je ulazak u super ligu bio iznenađenje za igračice, ali sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo što fizički, što psihički, tako da nam je samo nebo granica.

Nisu izostale ni pohvale na račun trenera Steljića.

– Trener Steljić ima jedan jako otvoren i direktan način komunikacije sa igračicama, što meni veoma odgovara. Posle iskustva u Americi gde su ljudi dosta promišljeni i rezervisani, ovakav odnos sa trenerom je pravo osveženje.

U srpsku odbojku se vratila nakon nekoliko godina u Americi.

– Prednost bavljenja sportom u Americi je što se paralelno može i studirati. To je jedna jako bogata i organizovana zemlja u kojoj ništa nije prepušteno slučaju. Imate sve moguće uslove za usavršavanje i vaše je samo da budete vredni i iskoristie ih na najbolji mogući način.

Kubura ističe da joj je većina sadašnjih kolegenica iz tima poznata od ranije.

– Veoma sam zadovoljna sa igračicama koje sam do sada upoznala. Većinu njih znam od ranije, iz kadetskih i juniorskih dana, tako da mi nije bio problem da se brzo uklopim. S obzirom da još ne znam kako će tim tačno izgledati sledeće sezone, rano je da prognoziram ili obećavam određeno mesto u ligi. Svakako, uz naporan rad i totalnu posvećenost svih članova tima, ne bih očekivala ništa manje od jednog od prva tri mesta.

U timu crno-belih jedna je od najiskusnijih.

– Moj cilj je da prenesem svoje iskustvo na mlađe igračice i pomognem im da maksimalno iskoriste svoj talenat. U tom uzrastu je lako „skrenuti sa puta“ i meni je u njihovim godinama svaki savet starijih saigračica bio jako koristan.

I poruka za navijače.

– Ne kaže se tek tako da su navijači sedmi igrač na parketu. Nastavite da budete uz nas i da nas bodrite, a ja vam obećavam da ću učiniti sve da u sledećoj sezoni bude puno razloga za slavlja.