NAJAVA: PARTIZAN – BORAC

U poslednjem kolu regularnog dela takmičenja u Humskoj će u četvrtak od 17 časova gostovati Borac.

Crno-beli su, po svemu sudeći, prevazišli krizu rezultata, pa će nastavak pobedničkog niza tražiti u duelu sa ekipom koja se grčevito bori za opstanak, a koju su teškom mukom savladali jesenas u Čačku.

U odnosu na taj duel u ekipi Borca nije bilo previše promena – od bitnijih igrača Čačak su napustili Lazar Sajčić, koji se zaputio u Češku, te iskusni Nikola Ignjatijević, koji je prešao u Rad, dok su u suprotnom pravcu stigli Marko Vidović, te još jedan bivši polaznik omladinske škole Partizana, Miloš Džugurdić.

Poslednji duel ova dva tima u Humskoj odigran je u drugom kolu prolećne polusezone prošlog šampionata, a slavila je domaća ekipa predvođena Markom Nikolićem.

Sezonu ranije Partizan je dva puta kao domaćin bio uspešniji od Borca. U plej-ofu tokom proleća crno-beli su slavili pod vođstvom Ivana Tomića.

Pobeda na kraju jeseni bila je poslednja pobeda za Ljubinka Drulovića na tada užarenoj klupi posrnulog šampiona.

Duel ova dva tima stavio je tačku i na jesenju polusezonu 2014., kada su izabranici Marka Nikolića deklasirali goste iz Čačka.

2012. Borac je priredio senzaciju, tada kao drugoligaš, eliminisavši iz Kupa ekipu Vladimira Vermezovića.

Sezonu ranije crno-beli su deklasirali Borac, trener je tada bio Aleksandar Stanojević.

Ekipa Aleksandra Stanojevića slavila je pobedu i sezonu ranije.

Crno-beli su bili ubedljivi i na otvaranju sezone 2009-10, na klupi šampiona tada je sedeo Slaviša Jokanović.

Jokanović je bio uspešan i sezonu pre ovog duela.

Što se tiče sastava, Đukić sigurno neće moći da računa na povređenog Ostojića i suspendovanog Stojkovića, odsutan će verovatno biti i Mitrović, a pod znakom pitanja je Tošić. U opasnosti da preskoče gostovanje večitom rivalu ukoliko požute na ovom meču su Pantić i bek Miletić, te Mitrović i mladi Jovanović ukoliko budu bili u sastavu.