VON: NE RAZMIŠLJAM DALJE OD KRAJA SEZONE, SVIĐA MI SE U PARTIZANU

Nakon skromnog početka, Kvami Von pokazao je zbog čega je svojevremeno bio želja Aleksandra Džikića, a pre nekoliko meseci konačan izbor struke.

– Sviđa mi se ekipa, imamo dobru grupu momaka. Polako se uklapam i svi su dosada imali dosta strpljenja za mene. Kup u Nišu je bio sjajno iskustvo za nas, prethodno smo baš intenzivno trenirali. Zaslužili smo zbog svega toga da osvojimo pehar. To mi je prvi značajniji trofej, imao sam samo Superkup Francuske. Drago mi je da sam se upisao u istoriju Partizana. Znam da je Partizan ranije stalno osvajao trofeje, video sam da je ovaj trofej svima doneo mnogo sreće.

Plejmejker crno-belih ističe da je u Partizan došao zbog bogate istorije i tradicije kluba.

– Čuo sam za Partizan, za bogatu istoriju kluba i pre dolaska ovde. Takođe, znam da su bili u FIBA Ligi šampiona prošle sezone, kao i moj bivši klub Frankfurt. Ali, iskreno, nisam mogao da zamislim sebe da ću jednog dana zaigrati u Srbiji. Sve se desilo u poslednjem trenutku, već sam bio na putu ka SAD. Zvao me je menadžer i postigli smo dogovor. Odlučio sam se za Partizan zbog bogate istorije i tradicije. Kada igrate u Partizanu, mnogi vas gledaju, menadžer mi je rekao da je dobra situacija. I ja sam se malo raspitao.

Na pozitivan utisak o velikanu evropske košarke uticao je i Frenk Robinson.

– Frenk Robinson, njega znam od ranije. On je malo stariji od mene, ali išlo smo na isti koledž. Razgovarao sam sa njim, pričao mi je kako su dobri navijači. Rekao mi je – idi tamo čoveče, biće ti sjajno.

Nakon skromnih partija na početku, Von je u završnici takmičenja u regionalnoj ligi i domaćem Kupu, pokazao kvalitet kojim je prvobitno i privukao pažnju sportskog sektora.

– Navikavam se na sistem, saigrače, samo da pronađem svoje mesto, mogu da postižem koševe, asistiram. Trener traži da budem vođa, ali da ne forsiram. Trudim se da pružim šta god zahtevaju od mene. Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, svi su mi mnogo pomogli.

Još su sveži utisci sa nedavne završnice Kupa u Nišu, pogotovo finala sa gradskim rivalom.

– Prvo nas je trener motivisao na pravi način pred finale, a onda nas je Novica zapalio svojim govorom. Išao je od igrača do igrača i svima pričao da jesmo autsajderi, ali da smo odlično radili i da smo sjajni kao ekipa, prava porodica. A posle se to prenelo i na teren.

Nezaobilazno pitanje jeste o utisku o atmosferi u finalu.

– Atmosfera iz srpskog derbija – pa, slično je bilo u duelu Arisa i PAOK-a u Solunu. Samo ne baš tako glasno, ali svidelo mi se u Nišu. Inače, debi u dresu Arisa sam imao baš u derbiju sa PAOK-om, bilo je ludo.

Za razliku od Bondže Sija, koji je nedavno produžio ugovor sa crno-belima i za narednu sezonu, sudbina Kvamija Vona je još uvek neizvesna.

– Moj ugovor je do kraja sezone. Zasad ne razmišljam dalje od toga, fokusiran sam na trenutne obaveze. Naravno, to je nešto o čemu će odlučivati i trener, uprava i moj menadžer. Ali, sve u svemu, sviđa mi se u Partizanu.

Ambicije u domaćem prvenstvu su najviše.

– Naš cilj je da osvojimo šampionsku titulu, ali moramo ozbiljno da radimo da bi se to ostvarilo. Ne možemo da se zadovoljimo osvajanjem Kupa. Svaki dan pričamo o tome, o Superligi.

Ostatak intervjua možete pročitati na: http://www.doubledouble.rs/najnovije-vesti/van-prvo-nas-je-trener-motivisao-a-onda-novica-zapalio-govorom-pred-finale/