VULIĆEVIĆ: NE ODUSTAJEMO OD TITULE

Kapiten Partizana Miroslav Vulićević istakao je da se nada scenariju od prošle godine, kada je „Parni valjak” u poslednja 3 kola osvojio titulu:

– Fudbal je najlepša, ali i najnepredvidivija igra na svetu. Osim dobre igre čitavog tima uvek je potrebno i malo sreće koja bi na kraju „začinila” utakmicu i tim dovela do pobede. Partizan je prošle godine osvojio duplu krunu u sezoni u kojoj su nas svi otpisali, samo zajedništvom i timskim duhom pokazali smo da se moźe do titule u nizu od više od trideset utakmica bez poraza. To je, naravno, teško ponoviti, ali kad naviknete navijače, a u trofejnom ste klubu kakav je Partizan, onda se pobeda jedino prihvata. Plasirali smo se u šesnaestinu finala finala Lige Evrope, borimo se za Kup Srbije i, naravno, ne odustajemo od titule.

Zna se da je derbi najveći fudbalski događaj u Srbiji:

– To su utakmice za koje žive sve generacije, o kojoj mašta svako dete koje igra fudbal. Do plej-ofa imamo još dve utakmice u ligi, nadam se da ćemo ostati u dobrom ritmu i da ćemo ubeležiti po tri boda u svakoj. Što se tiče derbija, pokazali smo da se odlično nosimo sa večitim rivalom, nismo poraženi u nekoliko proteklih derbija, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani.

Za kraj Vulićević je poručio da navijači ne treba se mrze mimo tih 90 minuta:

– Na ovaj način želimo i da uputimo poruku da se najveće rivalstvo vodi na terenu 90 minuta, a da mimo toga ne bi trebalo da postoji mržnja koja bi vodila u nemila dešavanja. Deca bi trebalo da rastu uz sport, uče i ugledaju se na sportske idole i stoga mi imamo veliku odgovornost – zaključio je desni bek Partizana.