MATIĆEVA I IVIĆ ODUŠEVLJENI POSLIJE POBJEDE

Ženski košarkaški klub je večeras po uzoru na muške kolege osvojio Kup Srbije, a dominirala je Ivanka Matić sa svojih 30 poena i 16 skokova:

– Spremale smo se dobro i želele smo da osvojimo Kup. Odgovorile smo odlično na agresivnost Zvezde, probudile smo se i bile koncentrisane. Trener Ivić nam je skrenuo pažnju da moramo da se borimo, a mi smo ga poslušale – kazala je Matićeva.

Ono što njenu partiju sa indeksom od čak 39 čini još više zadivljujućom jeste činjenica da Ivanka ima 39 godina:

– Imam 39 godina, što nije pohvala – nasmejala se Matićeva, pa je nastavila – u proteklih nekoliko godina sve hoću da prestanem da se bavim košarkom, ali nikako da prestanem. Sreća me je pratila tokom karijere, nisam imala povreda, tako da se osećam fenomenalno.

Trener naših košarkašica Blagoje Ivić je istakao da je utakmica bila izvanredna:

– Dve teške utakmice smo odigrali i došli u situaciju da šest i po meseci sezone stane u ovaj jedan vikend. Pokušao sam da trgnem ekipu, jer smo i mi imali problema sa povredama, i u tome sam uspeo. Utakmica je bila fantastična, puna preokreta, čas smo mi pravili serije, čas one. Možda je ovo i najbolja utakmica u sezoni koju smo protiv Zvezde odigrali.

Košarkašice su ove sezone čak 4 puta izgubile od Zvezde, ali su ipak pokazale hrabrost koja krasi JSD Partizan u velikim utakmicama:

– Nije lako kada vam taj podatak „visi” nad glavom. Devojke su bile maksimalno fokusirane, energetski se videlo da hoćemo da pobedimo. I prethodne utakmice su bile u egalu, ali smo mi u završnicama padali. Sada je Zvezdi popustila koncentracija i mi smo zasluženo slavili.

Ni Ivić nije propustio da prokomentariše nastup Ivanke, kao i to da je tim Partizana skoro duplo stariji od protivnika:

– Nisam saglasan sa tim da su moje igračice duplo starije, i u Zvezdi ima iskusnih košarkašica kao što su Prlja ili Stjepanovićeva. Iskreno, skidam kapu Ivanki Matić na predanosti i profesionalizmu. Naše mlade košarkašice imaju dosta toga da nauče od nje.

Još jednom sve čestitke našim košarkašicama i mi im želimo da nastave sa osvajanjem trofeja!