ILIEV: FORSIRANJE NAŠE DECE PREDSTAVLJA GENETSKI KOD KLUBA

Sportski direktor crno-belih prezadovoljan je ulogom koju su ovog proleća dobili mladi igrači u timu.

– Sve ono što smo najavljivali polako sprovodimo u delo i dokazujemo da se nije radilo o praznim pričama. Forsiranje momaka iz naše škole predstavlja genetski kod kluba i kad god se pojave talentovani momci kakvi su Cucin, Marković i Đerlek, logično je da će dobiti priliku. A oni je zasada koriste na najbolji mogući način. Jasno je da kada ne postoji kvalitet u generacijama koje kucaju na vrata prvog tima ne možeš ni da ih „guraš”. Kada sam došao u klub, jednostavno je postojala svojevrsna praznina, a od momaka iz generacije fudbalera rođenih 1999. i 2000. smo uspeli da stvorimo igrače koji su već sada spremni da igraju za prvi tim. To je uz povratak momaka rođenih 1995. i 1996. ono što bi trebalo da nam donese rezultate i obraduje navijače.

Armin Đerlek debitovao je već na prolećnoj premijeri u Lučanima.

– Radi se o momku koji je pravi biser kada je u pitanju tehnika, a istovremeno nije od onih koji razmišljaju na način – znam sve i radiću samo sa loptom. Inteligentan je, tehnički superioran, fali mu samo malo fizike. Biće on novi Inijesta.

Luka Cucin debitovao je protiv Zemuna upisavši svoju prvu asistenciju.

– Luka ima fenomenalne fizičke i trkačke sposobnosti, praktično sve ono što krasi modernog desnog beka. Smatram da je već sada 90 odsto pripremljen za sve zahteve seniorskog fudbala.

U poslednje dve utakmice celokupnu sportsku javnost oduševio je nastup Svetozara Markovića.

– Fenomenalno je to što momak u njegovim godinama na tako odgovornom mestu u timu poseduje takvu hladnokrvnost i osećaj za igru. Sveta ima fantastičan osećaj za skok, agresivan je, a pored svega poseduje i zavidnu brzinu.

Navijače zabrinjava mogućnost da poput ranijih godina mladi fudbaleri napuste crno-belo jato vrlo brzo nakon što skrenu pažnju na sebe.

– Pozitivno je to što ovi momci razmišljaju samo o Partizanu, naučeni su da budu lideri, da daju sve za klub. Verujem da smo završili sa tim ružnim primerima iz bliske prošlosti kada su mladi igrači jedva čekali da odu u inostranstvo. Ovi momci su budućnost kluba i eventualna prodaja nekog od njih, uslovno rečeno pre vremena, bi predstavljala „incident” u slučaju da klubu obezbedi ozbiljnu finansijsku injekciju.