LETNJA LISTA ŽELJA: TODOROVIĆ, ZAGORAC, JANKOVIĆ?

Iako crno-belima tek predstoji borba za titulu šampiona Srbije, u krugovima bliskim klubu već se uveliko najavljuju ozbiljni planovi na leto.

Posle dužeg vremena u Humskoj će zadržati okosnicu tima iz prethodne sezone – Aranitović, Gagić, Si, uz najverovatnije kapitena Veličkovića, biće i naredne sezone u ekipi Nenada Čanka. Ostaje da se vidi da li želja da se zadrži Vilijams-Gos ima realnu podlogu, da se razjasni status Kvamija Vona, dok je Vanja Marinković u ovom trenutku mnogo bliži odlasku.

Što se tiče dolazaka, u košarkaškim krugovima već se pominje nekoliko imena, osnova domaćih igrača koji su u fokusu kluba. Listu predvodi novopečeni reprezentativac Srbije Dejan Todorović, trenutno igrač Bilbaa. Na prvi pogled je to pretežak zadatak, i pored toga što Todorović nikad nije krio privrženost crno-belim bojama, ali prepreka je trogodišnji ugovor sa klubom iz Baskije. Međutim, u Humskoj veruju da imaju svoje adute.

Ono što mnoge navijače interesuje jeste da li će Rade Zagorac (konačno) obući dres Partizana. Navodne prepreke u vidu Miroslava Nikolića više nema, Ostoja Mijailović izjavio je pre izvesnog vremena da su i pored prošlogodišnjih dešavanja Zagorcu vrata otvorena, pa se mnogi izvori slažu da bi na leto ovaj posao i definitivno mogao da se realizuje.

Još jedno od imena koje je već dugo na radaru crno-belih je Nikola Janković, trenutno član Sakarije. Iako su klub i menadžer mladog centra uložili mnogo napora u to, dolazak Jankovića u Humsku tokom ove sezone nije realizovan, a kako se može čuti, što se Partizana tiče, odložen je za leto.

Pored pomenute trojice, igrači o kojima se govori prethodnih nedelja su Ilija Đoković i Vlatko Čančar, neformalni razgovori su obavljeni i sa Urošem Lukovićem, dok se stidljivo najavljuje mogućnost povratka jednog od ljubimaca navijača koji se u drugoj ulozi već aktivirao da pomogne klubu.

Planovi su ozbiljni, a za njihovo ostvarenje se još mora sačekati. Lista želja postoji, ostaje da se vidi šta je od toga realnost. Ipak, jedno je sigurno, što se tiče crno-belog tabora, leto će biti poprilično interesantno.