BLICKRIG U IVANJICI ZA PLASMAN U POLUFINALE

Prvi polufinalista ovogodišnjeg Kupa je ekipa Partizana, a crno-beli su plasman u polufinale izborili pobedom nad Javorom u Ivanjici rezultatom 0:2 (0:0).

Prvo kakvo-takvo uzbuđenje viđeno je u 25. minutu, kada je nakon kornera Tavamba spustio loptu na ivicu peterca, gde je Marković uspeo da je gurne ka golu ali Đogatović, premda na gol liniji, lako zaustavlja ovaj pokušaj.

Ponovo je Marković pokušao u 37. minutu, ovoga puta sa distance. To je ujedno bio najkonkretniji pokušaj gostiju u prvom poluvremenu, lopta je prohujala tik pored leve stative Đogatovićevog gola.

Dva minuta kasnije usledila je polukontra, Đerlek idealno upošljava Miletića, koji se predugo nameštao i omogućio Dolmagiću da ga izblokira. Nakon kornera došlo je do gužve u petercu, Tavamba se našao u dobroj situaciji, ali je ionako slab šut Kamerunca Karišik dodatno usporio i omogućio Đogatoviću da lagano interveniše.

Veliku priliku imao je Tavamba u 51. minutu, Pantić je sjajno pronašao Kamerunca na ivici peterca, koji uspeva da prebaci Đogatovića, ali pred gol-linijom uspeva da interveniše Karišik.

Dobru priliku imao je Zdjelar u 58. minutu, nakon centaršuta Jankovića Miletić je loptu spustio pred peterac, ali Zdjelar šutira preko gola.

Partizan je terensku inicijativu krunisao u 65. minutu, kada nakon centaršuta Markovića Miletić vraća loptu u peterac, gde je u gol šalje Ožegović.

Dva minuta kasnije drugi Miletić je udvostručio vođstvo svog tima. Najpre je štoper gostiju uposlio na desnoj strani Markovića, on idealno centrira ka iskusnijem kolegi, koji se sjajno snalazi pred golom Javora.

Javor je imao stopostotnu priliku u 72. minutu, kada je Maričić savršenom loptom uposlio Mrkaića iza leđa odbrane, ali je centarfor Ivanjičana šutirao direktno u Stojkovića.

U 77. minutu Dolmagić je sjajno šutirao, ali Stojković krajnjim naporom uspeva da loptu odbije u prečku.

Još jednom je pokušao Tavamba u 83. minutu nakon odličnog centaršuta Pantića, ali iz idealne pozicije na ivici peterca loptu šalje preko gola.

Tri minuta kasnije iz skoro istovetne pozicije Kamerunac je probao desnom spoljnom, ali ni ovaj put nije uspeo da savlada Đogatovića.

Partizan: Stojković, Vulićević (54′ Urošević), Miletić, Marković, Miletić, Zdjelar, Pantić, Janković (70′ Ivanović), Đerlek (46′ Ilić), Tavamba, Ožegović.