ĆIRIĆ PRED HANOVER: OZBILJNA EKIPA, ALI SE NEĆEMO PREDAVATI

Crno-beli sutra od 18.30h dočekuju Hanover u okviru Lige šampiona. Mlada ekipa Partizana jedini trijumf u prošlogodišnjem takmičenju zabeležila je upravo protiv nemačkog kluba, a trener Stefan Ćirić ističe da je ova ekipa Hanovera jača nego prošlogodišnja.

– Hanover je ove sezone kvalitetniji nego prošle, a to je pokazao i rezultatima.

U prošlom duelu ova dva tima, u Nemačkoj, domaćin je bio ubedljiv – 16:6.

– Taj susret nije pravi odraz odnosa snaga. U Hanoveru smo pružili jednu i najlošijih utakmica sezone, pre svega zbog toga što je došla u negodnom trenutku. U Nemačku smo otputovali samo dva dana posle osvajanja Kupa Srbije, a borba za trofej je i fizički i emotivno ispraznila igrače. Smatram da na Banjici možemo da uđemo u ravnopravnu borbu sa timom koji predvode iskusni Crnogorci Radović, Jokić, Brguljan, ali i još nekoliko internacionalaca i nemačkih reprezentativaca. Imamo pravo da se nadamo prvim evopskim bodoviima. Naša šansa leži u meču sa malo golova. Svesni smo da neće biti nimalo lako, Hanover je ozbiljna ekipa, ali ni u jednom meču se nećemo predavati.

Vaterpolo klub i dalje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

– S obzirom na to u kakvoj je situaciji klub, pravo je čudo da uspevamo sezonu međunarodnih takmičenja da privodimo kraju. Još uvek smo u igri i za Fajnal for Regionalne lige. Iza nas je veliki broj gostovanja, koja mnogo koštaju. Takođe, velika sredstva iziskuje i održavanje bazena, koji je star, pa treba dosta uložiti u njegovo održavanje i grejanje, ali uspevamo da ga održimo u funkciji. Otkazivani su treninzi zbog hladne vode, ali ne i utakmice  Međutim, ni u jednom trenutku nismo pomišljali da odustanemo od Lige šampiona. Jedini benefit našeg učešća u ovom takmičenju je sazrevanje igrača, kroz jake utakmice. Ne možemo sebi da dozvolimo da našim talentovanim prvotimcima uskratimo mogućnost da igraju protiv najjačih evropskih klubova. S druge strane, zbog velikog broja utakmica, nemaju dovoljno treninga. Tačno je da mlad tim kakav je naš u ovoj napornoj sezoni, sa mnogo putovanja, nema dovoljno treninga, jako bitnih za njihovo sazrevanje. Ipak, svaka jaka utakmica nam mnogo koristi. Nije lako dizati se iz poraza, ali sticanje iskustva na evropskoj sceni je od neprocenjivog značaja. Uslovi za trening nisu laki. Hvala Crvenoj zvezdi i klubovima koji nam pomažu ustupanjem termina ili organizovanjem zajedničkih sparinga, kada je voda na Banjici hladna. Najveći problem je kada se deci iz naše vaterpolo škole, a ima ih 250, poremeti ritam treninga zbog uslova rada. Međutim, svi u klubu daju sve od sebe da svim našim članovima omogućimo najbolje moguće uslove u datom trenutku i da naše ekipe od najmlađih, do prvog tima budu zastupljene u svim takmičenjima.